Restauracja Hotelu Rialto w słynnym przewodniku kulinarnym Guida Gallo!
Spis treści
Autor Materialy prasowe
W siódmej edycji słynnego przewodnika Guida Gallo prezentującego
100 najlepszych przepisów na risotto oraz 100 najlepszych na świecie restauracji serwujących ten włoski przysmak, po raz pierwszy znalazła się polska restauracja. Przewodnik, wydawany przez Riso Gallo, czołową włoską markę ryżu, poleca przepis na Risotto alla polacca stworzony przez szefa kuchni restauracji hotelu Rialto - Kurta Schellera.
Przewodnik kulinarny Guida Gallo wydawany jest od 8 lat przez markę Riso Gallo, lidera włoskiego rynku ryżu. Dla tych, który wiedzą, że risotto jest tradycyjną potrawą północnych Włoch, oraz amatorów ryżu na całym świecie Guida Gallo jest kierunkowskazem na kulinarnej mapie. Cenią go również najsłynniejsi Włosi - wstęp do szóstego wydania przewodnika przygotował sam Giorgio Armani, a ostatnie otwiera przedmowa Ferruccio Ferragamo!W kolejnych edycjach Guida Gallo Riso Gallo prezentuje restauracje z wielu krajów oraz przepisy na wyjątkowe w smaku risotto, proponowane przez lokalnych szefów kuchni. Ilość prezentowanych w przewodniku lokali rosła z biegiem lat, aż w 2003 roku zebrało się ich 100. Od tego czasu w kolejnych wydaniach prezentowana jest okrągła liczba miejsc, gdzie można zjeść niepowtarzalne risotto. W siódmym wydaniu Guida Gallo obok restauracji z Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Austrii, Niemiec czy Stanów Zjednoczonych, znalazły się lokale z Rosji, Argentyny, Hong Kongu, Tunezji, Dubaju, Chorwacji, Grecji i po raz pierwszy Polski! Dzięki kunsztowi kulinarnemu szefa kuchni na karty ryżowego przewodnika zaproszono Restauracje w Hotelu Rialto, prowadzoną przez Kurta Schellera. Dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej Kurt Scheller doświadczenie zawodowe zdobył w wielu krajach świata, m.in. w Szwajcarii, Anglii, Holandii, Francji, Niemczech, Ekwadorze, Kuwejcie, Egipcie, Rosji, Bahrajnie, czy na Jamajce, pracując dla najlepszych - Bristol, Sheraton, Fortis, SAS, InterContinental, Hilton, Penta oraz Starwood i zyskując znanie wśród profesjonalistów. Scheller jest członkiem wielu międzynarodowych organizacji kulinarnych, wśród nich m.in. Gordon Noir Gourmet Club, Cercle des Chefs de Cuisine Bern Swizterland, Tougues Blanches International, a także założycielem i fundatorem organizacji skupiającej polskich szefów kuchni i kucharzy. Od 2003 roku prowadzi restaurację w Hotelu Rialto w Warszawie.W Guida Gallo Restauracja Kurta Schellera poleca Risotto alla polacca, czyli risotto po polsku według przepisu szefa kuchni. Danie przygotowuje się na bazie ryżu do risotto Arborio, a składniki, które czynią je wyjątkowym to przede wszystkim polędwica, grzyby, pomidory i odrobina żubrówki! Riso Gallo to firma rodzinna ze 150 – letnią tradycją. Polscy wielbiciele ryżu i włoskiej kuchni markę Riso Gallo znają od 1995 roku – Arborio (tradycyjny ryż do risotto) oraz seria Risotto Pronto (prawdziwe włoskie risotto gotowe w 12 minut) to kluczowe produkty dostępne na rynku. Wyłącznym dystrybutorem produktów Riso Gallo w Polsce jest firma North Coast S.A.
Wersja do druku

Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas