Wielkanocny schab w ziołach
Spis treści
Autor
Składniki:1,2 kg schabu, 2 łyżki Vegety,2 ząbki czosnku,2 łyżki musztardy,1 łyżka tymianku,1 łyżka majeranku firmy Podravka,1 łyżka oregano firmy Podravka,1 łyżka pieprzu czarnego firmy Podravka,1 łyżka oleju, pasta warzywna Ajvar.Sposób przygotowania:Oczyszczony schab natrzeć Vegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać na gorąco z pastą warzywną Ajvar.
Pasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorie
Wersja do druku
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pasta z makreli z majonezem kaloriePasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorie
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war