Składniki:1,2 kg schabu, 2 łyżki Vegety,2 ząbki czosnku,2 łyżki musztardy,1 łyżka tymianku,1 łyżka majeranku firmy Podravka,1 łyżka oregano firmy Podravka,1 łyżka pieprzu czarnego firmy Podravka,1 łyżka oleju, pasta warzywna Ajvar.Sposób przygotowania:Oczyszczony schab natrzeć Vegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać na gorąco z pastą warzywną Ajvar.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Pasta z makreli z majonezem kalorie
Pasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorie

Wersja do druku