Składniki na: 4 porcjeCzas przygotowania: 30 min4 filety z tuńczyka po 140 g każdy3 banany300 g pomidorów koktajlowychstarta skórka z jednej limonki 100 g niskotłuszczowego jogurtu1 pęczek kopru1 mały pęczek pietruszki naciowej2 łyżki stołowe curry2 łyżeczki cukru2 łyżeczki musztardy4 łyżki stołowe octu winnego (najlepiej z białego wina)2 łyżki stołowe oliwy z oliweksól i zmielony czarny pieprz 1)Przyprawić filety mielonym pieprzem i startą skórką z limonki. 2)Obrać banany i pokroić w plasterki, skropić sokiem z limonki. Pokroić pomidory w plastry i ostrożnie wymieszać z plasterkami bananów. 3)Przygotowując sos zmieszać jogurt z octem, koprem, pietruszką, oliwą, musztardą i przyprawić solą, pieprzem, curry i cukrem. Wylać na plasterki pomidorów i bananów i dokładnie wymieszać. 4)Dobrze rozgrzać olej na patelni. Położyć na patelni tuńczyka i smażyć tylko na jednej stronie przez około 4 minuty. Następnie przełożyć rybę na talerz i dodać sałatkę bananową. Całość ozdobić natką pietruszki.Wartości odżywcze jednej porcji525 kalorii34 g białka28 g tłuszczu33 g węglowodanów

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma pomidorówka z ryżem
Ile kalorii ma kotlet mielony
Ile kalorii ma dorsz filet w panierce

Wersja do druku