Piersi kurczaka grillowane lub pieczone 360 gMrożonka marchewka mini cała HORTEX Ortika 1 opakowanie1/3 opakowania mrożonki groszek zielony HORTEX Ortika Kiełki słonecznika 160 gOlej słonecznikowy 4 łyżkiOcet balsamiczny 5 łyżekSok z jednej cytrynyPestki słonecznikaSól Przygotowanie warzyw:Marchewkę mini całą HORTEX Ortika (bez rozmrażania) i groszek zielony HORTEX Ortika (bez rozmrażania) kropimy olejem i delikatnie solimy. Wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na około 6-8 minut. Po wyjęciu studzimy. Przygotowanie sałatki:Upieczone piersi kurczaka kroimy w grubą kostkę, mieszamy z marchewką i groszkiem oraz kiełkami słonecznika. Doprawiamy sosem vinaigrette przygotowanym z oleju słonecznikowego, soku z cytryny oraz soli.Ocet balsamiczny wlewamy do rondelka i odparowujemy do momentu zgęstnienia. Ocet powinien przy polewaniu sałatki ciągnąć się cienkim strumieniem. Po polaniu sałatki już nie mieszamy. Gdy sałatka jest gotowa i przełożona do szklanej miski lub rozłożona na talerze wtedy posypujemy pestkami słonecznika.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku