Bądź BIO!

Coraz więcej osób świadomie wybiera pełnowartościowe produkty, pochodzące z upraw ekologicznych. Są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, dzięki czemu stanowią naturalne uzupełnienie codziennej diety.
XXI wiek jest zdominowany przez modę na zdrowy tryb życia. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości oferowanych nam produktów – w tym żywności. Obecnie dużą popularnością cieszy się wszystko, co jest „eko”, „bio” lub „organic” . Taką żywność cechuje naturalność, pełnowartościowość i wyjątkowe walory smakowe. Żywność pochodząca z ekologicznych upraw zawiera nawet o ok. 30% więcej witamin i składników odżywczych niż jej tradycyjne odpowiedniki. Między innymi dlatego zalecana jest alergikom, kobietom w ciąży i dzieciom.
- Znajdujące się w sztucznie przetworzonej żywności związki chemiczne negatywnie wpływają na metabolizm i rozwój organizmu – mówi Małgorzata Zdrojewska, specjalista dietetyk pracujący dla firmy Good Food, producenta Bio pieczywa lekkiego – Przyczyniają się one m.in. do obniżenia odporności i powstawania zmian nowotworowych. Wolne od pestycydów produkty ekologiczne dostarczają organizmowi naturalnych i zdrowych składników, niezbędnych w codziennej diecie.
Według badań, po zdrową żywność regularnie sięga już 7% Polaków. Sprzyja im rynek, bo BIO produkty różnych marek dostępne są już w asortymencie większości sklepów. Wśród nich znaleźć można nie tylko ekologiczne makarony, warzywa i owoce, ale i bioalternatywę dla tradycyjnego pieczywa (np. BIO pieczywo lekkie od Good Ford).
W zgodzie z naturą
Lekkie i chrupkie Bio pieczywo od Good Food jest pierwszym w Polsce certyfikowanym ekologicznym lekkim pieczywem, co stawia go wśród produktów z gwarancją najwyższej jakości. Pieczywo wypiekane jest ze specjalnie wyselekcjonowanych surowców pochodzących z ekologicznych upraw z zachowaniem wartości pełnego ziarna. Jest więc bogate w błonnik i minerały oraz stanowi m.in. źródło witamin E, B1, magnezu i fosforu czyli minerałów potrzebnych w codziennej diecie. Produkt dostępny jest w trzech smakach – słonecznik, siedem ziaren i orkisz. Wszystkie nadają się zarówno na smaczną kanapkę, jak i na samodzielną przekąskę o każdej porze dnia. Ich dodatkowym plusem jest poręczne opakowanie, zawierające aż 14 pełnoziarnistych kromek. Nie musimy zjadać wszystkich od razu - szczelny, zamykany kartonik na dłużej pozwala zachować wyjątkową chrupkość pieczywa. Bio pieczywo lekkie jest propozycją, której walory docenią nawet najbardziej wymagający konsumenci.
Cena na półce : ok. 3,5-3,8 zł
Gramatura: 100 g

Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas