Dla miłośników kuchni rodem z włoskiej Sycylii, jednej z najpopularniejszych na świecie, marka HORTEX poleca „Danie Sycylijskie”. To najlepsze rozwiązanie, aby w kilka minut, nie ruszając się z domu spróbować i poznać upodobania kulinarne tamtejszych mieszkańców. Sycylia jest największą wyspą na Morzu Śródziemnym, leżącą pomiędzy Europą a Afryką. W kulturze i kuchni tego regionu widoczna jest mieszanka wpływów greckich, arabskich i francuskich. Chcąc zasmakować tej niepowtarzalnej kombinacji powinniśmy sięgnąć po propozycję marki HORTEX. „Danie Sycylijskie” to oryginalna kompozycja, która pozwoli przenieść się na gorące plaże Sycylii i rozkoszować się nowymi smakami. W skład „Dania Sycylijskiego” wchodzą brokuły, groch zielony, marchew, papryka, wędzonka wieprzowa, cebula i czosnek. Całość dopełnia makaron penne oraz wyjątkowa kombinacja przypraw zamkniętych w dołączonej saszetce. „Danie Sycylijskie” HORTEX można łatwo i szybko przygotować na dwa sposoby. Tradycyjnie podgrzewając zawartość opakowania na patelni z oliwą lub w kuchence mikrofalowej. Na koniec przyprawiamy mieszanką przypraw, dzięki której danie uzyska niepowtarzalny sycylijski smak i aromat. Lub skorzystać z Naszej propozycji na Sałatkę sycylijską.„Danie Sycylijskie” HORTEX jest dostępne w opakowaniu 700 g w rekomendowanej cenie detalicznej 6,45 zł netto.Sałatka sycylijskaPrzepis na 4 porcje „Danie Sycylijskie” HORTEX 1 opakowanieOliwa z oliwek 3 łyżki do smażeniaPomidorki „cherry” 8 sztukŚwieże liście szpinaku 100 gOliwa z oliwek 4 łyżkiOcet balsamiczny 1 łyżkaSok z połowy cytrynyListki świeżej bazyliiSólBiały pieprz świeżo mielonyPrzygotowanie warzyw:Mieszankę „Danie Sycylijskie” HORTEX nie rozmrożoną wrzucamy na oliwę z oliwek i smażymy „bez koloru” do uzyskania odpowiednio chrupiących warzyw. Pod koniec smażenia wsypujemy zawartość saszetki dołączonej do mieszanki warzywnej. Po przestudzeniu dodajemy umyte i osuszone oraz porwane na mniejsze kawałki listki szpinaku. Pomidorki „cherry” kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki.Przygotowanie sosu vinaigrette:Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii.Sposób podania:Centralnie na talerzu układamy na listkach świeżego szpinaku doprawioną sałatkę, którą polewamy sosem vinaigrette. Dekorujemy listkami świeżych ziół i cząstkami pomidorków „cherry”.Życzymy niezapomnianych wrażeń kulinarnych!

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Papryka konserwowa wartości odżywcze
Ile kalorii ma kotlet mielony

Wersja do druku