Smak letnich podróży – Sycylia, wyspa jak lawa gorąca...
Spis treści
Autor
Dla miłośników kuchni rodem z włoskiej Sycylii, jednej z najpopularniejszych na świecie, marka HORTEX poleca „Danie Sycylijskie”. To najlepsze rozwiązanie, aby w kilka minut, nie ruszając się z domu spróbować i poznać upodobania kulinarne tamtejszych mieszkańców.
Sycylia jest największą wyspą na Morzu Śródziemnym, leżącą pomiędzy Europą a Afryką. W kulturze i kuchni tego regionu widoczna jest mieszanka wpływów greckich, arabskich i francuskich. Chcąc zasmakować tej niepowtarzalnej kombinacji powinniśmy sięgnąć po propozycję marki HORTEX. „Danie Sycylijskie” to oryginalna kompozycja, która pozwoli przenieść się na gorące plaże Sycylii i rozkoszować się nowymi smakami. W skład „Dania Sycylijskiego” wchodzą brokuły, groch zielony, marchew, papryka, wędzonka wieprzowa, cebula i czosnek. Całość dopełnia makaron penne oraz wyjątkowa kombinacja przypraw zamkniętych w dołączonej saszetce. „Danie Sycylijskie” HORTEX można łatwo i szybko przygotować na dwa sposoby. Tradycyjnie podgrzewając zawartość opakowania na patelni z oliwą lub w kuchence mikrofalowej. Na koniec przyprawiamy mieszanką przypraw, dzięki której danie uzyska niepowtarzalny sycylijski smak i aromat. Lub skorzystać z Naszej propozycji na Sałatkę sycylijską.„Danie Sycylijskie” HORTEX jest dostępne w opakowaniu 700 g w rekomendowanej cenie detalicznej 6,45 zł netto.Sałatka sycylijskaPrzepis na 4 porcje „Danie Sycylijskie” HORTEX 1 opakowanieOliwa z oliwek 3 łyżki do smażeniaPomidorki „cherry” 8 sztukŚwieże liście szpinaku 100 gOliwa z oliwek 4 łyżkiOcet balsamiczny 1 łyżkaSok z połowy cytrynyListki świeżej bazyliiSólBiały pieprz świeżo mielonyPrzygotowanie warzyw:Mieszankę „Danie Sycylijskie” HORTEX nie rozmrożoną wrzucamy na oliwę z oliwek i smażymy „bez koloru” do uzyskania odpowiednio chrupiących warzyw. Pod koniec smażenia wsypujemy zawartość saszetki dołączonej do mieszanki warzywnej. Po przestudzeniu dodajemy umyte i osuszone oraz porwane na mniejsze kawałki listki szpinaku. Pomidorki „cherry” kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki.Przygotowanie sosu vinaigrette:Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii.Sposób podania:Centralnie na talerzu układamy na listkach świeżego szpinaku doprawioną sałatkę, którą polewamy sosem vinaigrette. Dekorujemy listkami świeżych ziół i cząstkami pomidorków „cherry”.Życzymy niezapomnianych wrażeń kulinarnych!
Ile kalorii ma kotlet mielony
Wersja do druku
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Papryka konserwowa wartości odżywczeIle kalorii ma kotlet mielony
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn