Toskania, kuchnia i złamane serce
Spis treści
Autor
Utalentowana szefowa kuchni, Georgia Gray, ma wszystko, czego pragnie kobieta zaraz po trzydziestce: pracę w jednej z najlepszych restauracji na Manhattanie; piękne i mądre przyjaciółki, na które zawsze może liczyć; oraz zaręczynowy pierścionek z brylantem.
Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji, w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub.
Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego – eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt?
O autorce
Jenny Nelson mieszka z mężem, córkami bliźniaczkami i psem w Millbrook niedaleko Nowego Jorku oraz na Manhattanie, gdzie do tej pory pracowała jako redaktorka i producentka w mediach internetowych iVillage.com, Vogue.com i Style.com. Toskańska trattoria to jej debiutancka powieść.
Wersja do druku
Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji, w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub.
Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego – eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt?
O autorce
Jenny Nelson mieszka z mężem, córkami bliźniaczkami i psem w Millbrook niedaleko Nowego Jorku oraz na Manhattanie, gdzie do tej pory pracowała jako redaktorka i producentka w mediach internetowych iVillage.com, Vogue.com i Style.com. Toskańska trattoria to jej debiutancka powieść.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?
Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam