Większość z nas już dawno zapomniało jak to jest mieć dwa miesiące wakacji. Są jednak rzeczy, których się nie zapomina: lato nad morzem i smak wakacyjnych gofrów to wspomnienia, które zawsze wywołują uśmiech na twarzy. Na szczęście, by w jednaj chwili przygotować pyszny, letni deser, nie trzeba wyjeżdżać do nadmorskich kurortów – wystarczą gofry Dan Cake. 6

Wakacyjne pyszności
Puszyste gofry to wyjątkowy przysmak, który nie potrzebuje wielkich przygotowań. Domowy smak gofrów Dan Cake to sekret tradycyjnej receptury i użycia jedynie naturalnych aromatów. Nie musimy już zajmować się przygotowaniem ciasta czy zakupem gofrownicy, by przypomnieć sobie jak smakował ulubiony wakacyjny deser. Gofry Dan Cake to wyśmienita przekąska, którą możemy cieszyć się zaraz po otwarciu opakowania lub - jeśli tęsknimy za ciepłym gofrowym ciastem - po podgrzaniu ich przez chwilę w mikrofalówce czy piekarniku.


Dla małego i dużego łasucha

Gofry to dla wielu ulubiony deser z dzieciństwa, jednak gofry Dan Cake to nie tylko propozycja dla najmłodszych. Wszystko zależy od tego, co zdecydujemy się na nie położyć. W czasie wakacji niezastąpione są oczywiście lody, świeże owoce i bita śmietana. Natomiast jeśli chcemy przygotować wykwintne słodkie danie na wieczorne przyjęcie, warto skorzystać z przepisu na rumowo – bananowy poncz Roberta Muzyczki.


Wykwintny deser na wieczór - Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie, według szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki:

Potrzebujemy: Gofry Dan Cake; 2 banany, łyżeczkę masła, 2 łyżeczki miodu; 2 łyżeczki rumu oraz sok zjednej pomarańczy

Wykonanie: Pokrojone w plastry banany podsmażamy na patelni z  miodem i masłem; po chwili dodajemy rum i sok z pomarańczy; czekamy, aż poncz lekko odparuje.  Słodki mus nakładamy na gotowe gofry. W wersji dla dzieci rezygnujemy z rumu, na rzecz rodzynek lub posypki z białej czekolady.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Poncz ananasowo-imbirowy kalorie.
Ile kalorii mają lody zielona budka

Wersja do druku