Limonkowe steki z sandacza

Niezbędne składniki:
600 g filetów z sandacza
1 limonka
oliwa
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1-3 łyżki ketchupu łagodnego
Przyprawa Kamis Fit up! do potraw z ryb i owoców morza
Sposób przygotowania:
Sandacza podziel na porcje, oprósz przyprawą do potraw z ryb i owoców morza, dodaj cienko pokrojoną skórkę z limonki, posmaruj oliwą i odstaw na kilka godzin, następnie smaż na ruszcie na małym ogniu. Do jogurtu dodaj majonez, ketchup oraz 2-3 łyżki soku z limonki. Sandacza podawaj z sosem.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
majonez kalorie łyżeczkaWersja do druku
Szukaj
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników