wędzonego drobiu, sera feta i migdałów
Receptura na 4 porcje
Mrożonki brokuły HORTEX 1 opakowanie Oliwa z oliwek 6 łyżekMigdały – płatki 120 gWędzony kurczak lub indyk b/k 320 gSer feta 320 gOcet winny biały 1 łyżeczkaSólPieprz biały świeżo mielonyPrzygotowanie brokuł i migdałów:Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką.Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem. Przygotowanie sałatki:Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

truskawki mrożone kcal
Filet z indyka gotowany kcal
Czy słonina jest zdrowa
Troć wędzona kalorie

Wersja do druku