Receptura na 4 porcje Mrożonka truskawki bez szypułek HORTEX 1 opakowanieJajka 3 szt.Śmietana słodka 30% 4 łyżkiCukier puder 4 łyżkiMrożonka śliwki bez pestek HORTEX ½ opakowaniaSyrop klonowy 2 łyżkiŚliwowica 1 łyżkaMasło do smarowania foremekListki świeżej miętyPrzygotowanie truskawek:Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Całość łączymy z truskawki bez szypułek HORTEX odsączonymi z nadmiaru soku powstałego podczas rozmrażania owoców. Tak przygotowane przekładamy do jedno-porcjowych naczyń żaroodpornych wysmarowanych masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C do momentu delikatnego zapieczenia i całkowitego ścięcia jajek. Przygotowanie śliwek:Rozmrożone śliwki bez pestek HORTEX mieszamy z syropem klonowym i śliwowicą. Podgrzewamy uważając aby owoce nie skarmelizowały.Sposób podania:Na plaski talerz układamy ciepłe śliwki na, które ustawiamy ciepłą zapiekankę z truskawek. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku