Naleśniki z nadzieniem szpinakowym z serem feta
Spis treści
Autor
Tradycyjne z białym serem, orientalne naleśniki chińskie, wyszukane ze szpinakiem i serem feta czy latające naleśniki z kurczakiem i grzybami - naleśniki.

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym z serem feta
czas przygotowania: 30 minut
ilość: 3-4 porcje
Składniki:
- 1/2 kg szpinaku, najlepiej świeżego,
- Bulionetka Bulion drobiowy Knorr
- szklanka mleka
- Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 200 gramów sera feta
-120 gramów mąki
- 30 mililitrów oleju
- 150 gram pomidorów typu sherry
- 3 stuki szalotki
- 3 ząbki czosnku
- sól, ostra sproszkowana papryka
- olej lub inny tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Aby przygotować naleśniki z nadzieniem szpinakowym, musisz najpierw przygotować ciasto. W tym celu wymieszaj za pomocą miksera mleko z mąką, jajkami, żółtkami, olejem i szczyptą soli. Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
2. Na drugiej patelni przygotuj nadzienie. W tym celu poszatkuj cebulki i czosnek i podsmaż. Po chwili dodaj umyty i osuszony szpinak a następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr i duś do momenty, gdy wszystkie składniki się połączą. Jeśli na patelni zostało jeszcze trochę płynu, to go odlej. Poczekaj aż nadzienie ostygnie.
3. Ser feta pokrój na kawałki i wymieszaj z nadzieniem. Dopraw ostrą papryką.
4. Naleśniki nadziewamy masą i zwijamy w rulon. Tak przygotowane podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Ciepłe naleśniki podajemy z sosem Spaghetti Toscana Knorr.
źródło: www.przepisy.pl
Ile kalorii ma drożdzówka
Ile kalorii ma feta light odtłuszczona
Ile kalorii ma ser feta
Ile kalorii ma krokiet
Wersja do druku

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym z serem feta
czas przygotowania: 30 minut
ilość: 3-4 porcje
Składniki:
- 1/2 kg szpinaku, najlepiej świeżego,
- Bulionetka Bulion drobiowy Knorr
- szklanka mleka
- Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 200 gramów sera feta
-120 gramów mąki
- 30 mililitrów oleju
- 150 gram pomidorów typu sherry
- 3 stuki szalotki
- 3 ząbki czosnku
- sól, ostra sproszkowana papryka
- olej lub inny tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Aby przygotować naleśniki z nadzieniem szpinakowym, musisz najpierw przygotować ciasto. W tym celu wymieszaj za pomocą miksera mleko z mąką, jajkami, żółtkami, olejem i szczyptą soli. Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
2. Na drugiej patelni przygotuj nadzienie. W tym celu poszatkuj cebulki i czosnek i podsmaż. Po chwili dodaj umyty i osuszony szpinak a następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr i duś do momenty, gdy wszystkie składniki się połączą. Jeśli na patelni zostało jeszcze trochę płynu, to go odlej. Poczekaj aż nadzienie ostygnie.
3. Ser feta pokrój na kawałki i wymieszaj z nadzieniem. Dopraw ostrą papryką.
4. Naleśniki nadziewamy masą i zwijamy w rulon. Tak przygotowane podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Ciepłe naleśniki podajemy z sosem Spaghetti Toscana Knorr.
źródło: www.przepisy.pl
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma jajecznica z boczkiemIle kalorii ma drożdzówka
Ile kalorii ma feta light odtłuszczona
Ile kalorii ma ser feta
Ile kalorii ma krokiet
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas