Warzywa na patelnię karaibskie marki FRoSTA to unikalna na polskim rynku kompozycja soczystych warzyw i tropikalnych owoców, oddająca charakter kuchni karaibskiej. Mieszanka pozwoli uciec od rutyny w komponowaniu codziennej diety. Doskonale sprawdzi się jako samodzielne danie lub baza do potraw.


Wyspy Karaibskie, zdominowane przez radość życia i jedzenia, są popularnym kierunkiem podróży wakacyjnych Polaków. Tropikalny klimat i kuchnia pełna smakowitych połączeń sprawiają, że Karaiby postrzegane są jako raj na ziemi.

W kuchni karaibskiej warzywa łączy się z owocami dojrzewającymi w tropikalnym słońcu. Popularne jest dodawanie sosów owocowych lub samych owoców do potraw mięsnych. Nikogo na Wyspach Karaibskich nie zdziwi połączenie mleczka kokosowego, ziół i mieszanek przyprawowych o ognistym temperamencie. Słodycz owoców i warzyw miesza się z pikanterią, ostrym posmakiem chilli czy korzennym kolendry.

Warzywa na patelnię karaibskie marki FRoSTA to pierwsza i jedyna na rynku kompozycja ananasa, mango, brokułów, fasolki szparagowej, marchewki, cebuli, papryki oraz marchewki żółtej. Egzotycznego smaku dodaje jej sos przyrządzony na bazie mleczka kokosowego i oryginalnych przypraw. Mieszanka soczystych warzyw, tropikalnych owoców oraz sosu rozpala zmysły i pozwala przeżyć kulinarną przygodę.

Warzywa na patelnię karaibskie od FRoSTY uwodzą smakiem, zapachem i wyglądem. Do ich przyrządzenia wystarczy 8 minut. Mogą być spożywane jako samodzielne danie, pyszny dodatek lub baza do potraw. Pozwolą przygotować m.in. szaszłyki z krewetek w sosie curry, grillowane banany po karaibsku oraz kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym. Przepisy na dania z Warzywami na patelnię karaibskimi są dostępne na www.frosta.pl.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma pierś z kurczaka
Ile kalorii ma ananas w syropie
Styl rustykalny

Wersja do druku