Koktajl bananowo-truskawkowy
Spis treści
Autor
Truskawki mają niezwykle dobroczynny wpływ na nasz organizm. Oczyszczają go z toksyn, poprawiają przemianę materii oraz wygląd cery i włosów. Sprawdzają się w diecie obniżającej poziom cholesterolu. Zwiększają one przyswajalność witaminy C i mają jej więcej niż np. cytryny czy grejpfruty.
Sezon na truskawki jest już otwarty. To idealna pora na przygotowanie pysznego koktajlu z tych sezonowych owoców. Przypominamy Wam przepis na niego. Koktajl przygotowuje się łatwo i szybko. Jest to świetna propozycja na wiosenno-letni deser.
Koktajl bananowo-truskawkowy
Czas przygotowania: 2 min
Składniki na 6 porcji:
500 g truskawek
3 banany
Garść pokruszonego lodu w kostkach
400 ml mleka
Cukier z prawdziwą wanilią KOTÁNYI
Cynamon mielony KOTÁNYI
Wykonanie:
Truskawki zmiksować i przelać do wysokich szklanek (do połowy). Następnie zmiksować banany, cukier z prawdziwą wanilią KOTÁNYI, pokruszony lód i mleko. Do szklanek
ze zmiksowanymi truskawkami powoli wlewać (po łyżce) koktajl bananowy, tak by powstały dwie warstwy. Tak przygotowany koktajl można podawać z bitą śmietaną posypaną cynamonem i udekorowaną listkiem mięty.
Smacznego!
Przepis zostały przygotowany przez Pana Roberta Muzyczkę - szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Wersja do druku
Sezon na truskawki jest już otwarty. To idealna pora na przygotowanie pysznego koktajlu z tych sezonowych owoców. Przypominamy Wam przepis na niego. Koktajl przygotowuje się łatwo i szybko. Jest to świetna propozycja na wiosenno-letni deser.
Koktajl bananowo-truskawkowy
Czas przygotowania: 2 min
Składniki na 6 porcji:
500 g truskawek
3 banany
Garść pokruszonego lodu w kostkach
400 ml mleka
Cukier z prawdziwą wanilią KOTÁNYI
Cynamon mielony KOTÁNYI
Wykonanie:
Truskawki zmiksować i przelać do wysokich szklanek (do połowy). Następnie zmiksować banany, cukier z prawdziwą wanilią KOTÁNYI, pokruszony lód i mleko. Do szklanek
ze zmiksowanymi truskawkami powoli wlewać (po łyżce) koktajl bananowy, tak by powstały dwie warstwy. Tak przygotowany koktajl można podawać z bitą śmietaną posypaną cynamonem i udekorowaną listkiem mięty.
Smacznego!
Przepis zostały przygotowany przez Pana Roberta Muzyczkę - szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kotlet mielonyWersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn