Gniazda wstążki z gulaszem wołowym
fot: Międzybrodzkie Makarony
Gniazda wstążki z gulaszem wołowym
Składniki:
- wołowina gulaszowa - 1/2 kg
- cebula - 1 średnia
- olej - 3 łyżki
- liść laurowy - 2-3 listki
- ziele angielskie - 5-6 ziarenek
- woda - ok. 0,7 l
- sól, pieprz
- mąka - 2 łyżki
- Makaron Międzybrodzki gniazda wstążki - 1 paczka
Wykonanie:
Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę, mąkę i całość podsmażyć na złoty kolor. Następnie wlać wodę (najlepiej gorącą), dodać liść, ziele, pieprz i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smakuje solą. Międzybrodzki Makaron gniazda wstążki ugotować nie mieszając, aby utrzymać formę gniazd. Wyłożyć gorący na talerze i polać gulaszem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma makaron z seremIle kalorii ma bułka z kruszonką
Ile kalorii mają żeberka
Ile kalorii ma baranina
Gulasz wieprzowy z pieczarkami kalorie
Bryzol wołowy Jakubiak
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn