Karnawał to czas przyjęć, dobrej i hucznej zabawy, muzyki i oczywiście pysznego jedzenia. Organizując karnawałowe party pamiętajmy, że diabeł tkwi w szczegółach. Jeśli zależy nam na doskonałym efekcie końcowym, musimy się postarać – zwłaszcza o odpowiednie menu.

Fot.Międzybrodzkie Makarony



Papryka nadziewana makaronem i mięsem

Składniki:
- łopatka wieprzowa - 200g                                
- boczek wędzony - 200g                                
- cebula - 3 sztuki                                 
- olej - 3 łyżki                                
- masło - 1 łyżka                                 
- papryka świeża kolorowa - 6 sztuk
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- natka pietruszki - 1 pęczek
- Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu - 1 paczka


Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. Całość dokładnie wymieszać.  Farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160 st. C ok. 45 minut.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma makaron z serem
Ile kalorii ma risotto
Ile kalorii mają żeberka
Ile kalorii ma papryka czerwona
Ile kalorii ma ryż
Ile kalorii ma baranina
Ile kalorii mają kotlety mielone
Boczek wędzony wartości odżywcze
Jesiotr wędzony wartości odżywcze

Wersja do druku