Makaronowe wstążki z łososiem

Fot.Międzybrodzki Makaron
Wstążki makaronowe z łososiem
Składniki:
- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki,
- 200 g fileta z łososia,
- 150 ml wody,
- 1 mały por,
- 300 ml słodkiej śmietany 18%,
- 50 ml wina białego półsłodkiego,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz do smaku,
- listki świeżej rukoli do ozdoby.
Przygotowanie:
1. Gotujemy makaron
2. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut
3. Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.
4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia
5. Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli
Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma makaron z seremIle kalorii ma wino czerwone
Ile kalorii ma wino białe słodkie
Wersja do druku
Szukaj
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników
Jak dbać o instalacje i urządzenia AGD? Rola soli tabletkowanej w zmiękczaniu wody
Woda wykorzystywana w naszych domach często zawiera dużą ilość minerałów, takich jak wapń i magnez, które powodują jej twardość. Nadmiar
7 najlepszych zabiegów medycyny estetycznej – co jest teraz na topie?
Medycyna estetyczna zyskuje coraz większą popularność, a nowoczesne technologie pozwalają na skuteczne poprawienie wyglądu bez konieczności przeprowadzan