Zupy Felco – na co dzień i od święta
Spis treści
Autor
Odrobina kulinarnej inwencji i użycie mrożonek marki Felco to recepta na pyszne pierwsze danie, czyli zdrowy, szybki w przygotowaniu i odświętny obiad na co dzień i specjalne okazje.
Kiedy na zewnątrz chłodno, szczególnie kuszące okazują się zupy, które mogą być preludium dalszego obiadowania lub gęstym i sycącym daniem głównym. Sekret ich wyjątkowego smaku tkwi w odpowiednim doborze składników, w tym również warzyw. Szybkie w przygotowaniu zupy marki Felco podbiją serca smakoszy, którzy codziennie po powrocie z pracy chcą łatwo przyrządzić zdrowy i rozgrzewający posiłek dla siebie i rodziny. Podkreślą również uroczysty nastrój świątecznego obiadu. Głęboko zamrożone jarzyny są doskonałą bazą do przygotowania zup, ponieważ zachowują do 70 procent wszystkich składników odżywczych zawartych w świeżych warzywach. Bogaty asortyment mrożonych zup Felco zawiera ulubione kompozycje smakowe Polaków, wśród których można znaleźć: „Mieszankę warzywną do zup”, „Zupę kalafiorową z koperkiem” i „Pomidorową z ryżem”.„Mieszanka warzywna do zup” Felco to pełnowartościowy zestaw warzyw służący do przygotowania ulubionej zupy jarzynowej. W opakowaniu znajdziemy gotowe (blanszowane i pokrojone) warzywa – marchew, brokuły, fasolę szparagową, pora, selera oraz ziemniaki. Z ich użyciem można przyrządzić zawiesistą i treściwą zupę-krem, doprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, doskonałą w chłodne dni. Na bazie wywaru z mięsa i warzyw Felco przygotujemy również tradycyjne dania świąteczne, np. wielkanocny żurek z białą kiełbasą i jajkami czy zupę chrzanową. „Zupa kalafiorowa” Felco to propozycja na szybkie w przygotowaniu i wyborne w smaku pierwsze danie, które w polskiej kuchni od lat cieszy się dużą popularnością. W skład mrożonki wchodzi unikalna kompozycja jarzyn – kalafiora, marchwi, ziemniaków, selera lub pasternaku, a także pora i koperku nadających potrawie aromatyczną wyrazistość. W trakcie gotowania większość soli mineralnych zawartych w jarzynach przechodzi do wywaru, dzięki czemu zupa jest bogata w cenne składniki odżywcze niezbędne osłabionemu zimą organizmowi. Wyśmienicie smakuje z grzankami, kluskami lanymi lub groszkiem ptysiowym. „Zupa pomidorowa z ryżem” Felco to pomysł na wyśmienite i uniwersalne pierwsze danie, które przypadnie do gustu całej rodzinie. Jedno opakowanie mrożonki zawiera wszystkie niezbędne jarzyny, czyli krojone w kostkę pomidory, marchew, selera i pora, a także blanszowany ryż. Zupę można przyrządzić na zasmażce, dodając świeży koperek i natkę pietruszki. Producent mrożonych zup Felco życzy wielu smacznych i rozgrzewających zup na co dzień i na specjalne okazje!
Koper włoski - właściwości
Wartości odżywcze Surówka por, marchew, seler
Ile kalorii ma kromka chleba kołodziej
Ile kalorii ma ugotowany ziemniak
Wersja do druku

Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
truskawki mrożone kcalKoper włoski - właściwości
Wartości odżywcze Surówka por, marchew, seler
Ile kalorii ma kromka chleba kołodziej
Ile kalorii ma ugotowany ziemniak
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas