3 zasady dobrego życia i biznesu według Zino Davidoffa
Słynni biznesmeni bywali nie tylko skuteczni, ale także inspirujący. Zino Davidoff, wizjoner i twórca marki niewątpliwie należał do tej grupy osób, które zostawiają po sobie nie tylko cenne marki i świetnie funkcjonujące firmy, ale także wartości inspirujące pokolenia. Przy okazji wprowadzenia nowych opakowań kaw przypominamy filozofię Zino, która po dziś dzień kształtuje markę Davidoff.
Zino Davidoff: „Cenić wysoką jakość to cenić smak życia”
Zino Davidoff odnosił sukcesy nie tylko w biznesie, ale także w życiu prywatnym i towarzyskim. Zawsze dbał o jakość relacji z ludźmi, był uważny na partnera w rozmowach, cenił chwile z bliskimi. Dbałość o jakość przełożył także na biznes –doglądał jakości składników swoich produktów, odwiedzał plantacje i partnerów biznesowych. Tę wartość kultywuje się w firmie do dziś - na przykład kawy Davidoff powstają wyłącznie z ziaren arabiki pochodzących z najlepszych upraw na świecie, dbałość o jakość jest widoczna na każdym etapie produkcji. Takie działania ugruntowały pozycję marki na rynku kawy premium, o czym świadczy jej dynamiczny rozwój i wzrosty sprzedaży w wielu krajach.Zino Davidoff: „Nie twórz mody, kultywuj kulturę”
Zino pozostawał w zgodzie ze sobą, swoje życiowe wartości przekładając na biznes. Rozpoczynanie dnia od wypicia jednej lub dwóch filiżanek ulubionego espresso było dla niego przyjemnym i ważnym rytuałem. Swoim konsumentom chciał dać dokładnie taką samą jakość, jakiej oczekiwał dla siebie. Konsekwentnie dbał także o wizerunek dżentelmena, a w życiu starał się zachować harmonię i balans. Spełnił się nie tylko w życiu zawodowym, ale i prywatnym, jako szczęśliwy mąż i ojciec. Jego filozofia „zest for life”, czyli radości życia i celebracji cennych chwil jest dziś przesłaniem najnowszej kampanii kaw marki Davidoff.Zino Davidoff: „Jeśli potrafisz poczuć takt muzyki, potrafisz też zatańczyć wszystko”
Obserwując uważnie otoczenie możesz zareagować odpowiednio na każdą sytuację - mawiał Zino Davidoff. Historia jego firmy jest doskonałym przykładem zastosowania tej filozofii. Zino Davidoff wiele podróżował, sam doglądał firm i często je odwiedzał. Uważnie obserwował otoczenie biznesowe i wiedział, jak zareagować, gdy zmieniały się warunki, w których funkcjonowała firma. Dzisiaj marka Davidoff uważnie obserwuje konsumentów i stale się rozwija, o czym świadczą zmiany opakowań kaw Davidoff, które zostały świetnie ocenione w badaniach konsumenckich.
Kawa Davidoff – ta sama jakość w nowych, stylowych opakowaniach
Zmieniona szata graficzna jest teraz nowoczesna i minimalistyczna. Nowym, charakterystycznym elementem opakowań kaw Davidoff jest połyskujący pasek na opakowaniu w innym kolorze w zależności od linii produktowej kawy: złoty przypisany jest do kawy mielonej i rozpuszczalnej Fine Aroma, czerwony – do kawy mielonej i rozpuszczalnej Rich Aroma, brązowy charakteryzuje kawę mieloną i rozpuszczalną Espresso 57 Intense. Kawa palona mielona Davidoff dostępna jest w opakowaniach po 250 gram, a kawa rozpuszczalna w słoikach o pojemności 100 gram.Sugerowana cena detaliczna kawy: kawa mielona: 26 zł; kawa rozpuszczalna: 31 zł
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war