Kapary uwielbiają słońce, dlatego dojrzewają w krajach śródziemnomorskich. W jego promieniach zamieniają się rankiem w kwiaty a popołudniu w owoce. Później przez cały wieczór możemy delektować się ich smakiem zamkniętym w słoiczku OLE!. Owoce kaparów w occie winnym OLE! to łagodna w smaku odmiana kaparów – są większe, pełniejsze, przypominające kolorem i kształtem oliwkę – tyle, że z ogonkiem i maleńkimi pesteczkami w środku. Smakują wybornie, szlachetnie. Marynowane w occie winnym mają lekko cierpki smak.Owoce kaparów w occie winnym OLE! są wybornymi przekąskami i można je jeść jak oliwki. Wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej: greckiej, włoskiej i hiszpańskiej.Owoce kaparów wyglądają również efektownie i bardzo wykwintnie jako ozdoba stołu. Można się nimi także delektować podczas romantycznej kolacji - we Włoszech uważane są za naturalny afrodyzjak. Wtedy najlepiej smakują z ulubionymi serami i lampką czerwonego wina, Martini lub pokalem jasnego piwa.Wśród warzywnych przysmaków proponowanych przez OLE! znajdują się także Kapary – pąki kwiatów, które w przeciwieństwie do Owoców kaparów w occie winnym, ze względu na zdecydowany smak stosuje się przede wszystkim jako przyprawę, a nie przekąskę.SPRÓBUJ!Sałata lodowa, łosoś, kawałki melona, pokrojone owoce kaparów, pokrojone czarne oliwki, świeży koperek i sezam (w formie posypki). … i delektuj się :)

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku