Pieczone jabłka z żurawiną i cynamonem

Składniki:
jabłko duże 4szt
żurawina 1 mały słoiczek
miód 2-3 łyżeczki
Przyprawy Kamis:
Przyprawa do kawy i deserów 1 łyżeczka
Cynamon kora ¼ op
Ściąć wierzch z jabłek, wydrążyć środek, do uzyskanych kawałków jabłek dodać żurawinę, miód, starty cynamon. Następnie napełnić jabłka farszem, posypać przyprawą do kawy i deserów, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 10-15 min.

Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Marmolada z jabłek kcalIle kalorii ma szczupak faszerowany
Wersja do druku
Szukaj
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�