Pieczone jabłka z żurawiną i cynamonem
Składniki:
jabłko duże 4szt
żurawina 1 mały słoiczek
miód 2-3 łyżeczki
Przyprawy Kamis:
Przyprawa do kawy i deserów 1 łyżeczka
Cynamon kora ¼ op
Ściąć wierzch z jabłek, wydrążyć środek, do uzyskanych kawałków jabłek dodać żurawinę, miód, starty cynamon. Następnie napełnić jabłka farszem, posypać przyprawą do kawy i deserów, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 10-15 min.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Marmolada z jabłek kcalIle kalorii ma szczupak faszerowany
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn