Świąteczny aromat O’ccaffe
Bożonarodzeniowe menu jest pełne przeróżnych potraw i pysznych aromatycznych wypieków. Na wigilijnym stole obowiązują potrawy postne, królują ryby, pierogi, kapusta, słodka kutia barszczyk z uszkami i wiele, wiele innych. Kolejne świąteczne dni nie wymagają już postu, dlatego przy wspólnym stole świąteczni goście i domownicy mogą rozkoszować się wszelkimi potrawami mięsnymi. Poza daniami głównymi bardzo ważne są słodkie wypieki i desery, bez nich święta nie byłyby takie słodkie i pachnące. Świąteczne ciasta to pole do popisu dla każdej gospodyni. Aby jednak świąteczny podwieczorek był wyjątkowo udany nie tylko ciasto powinno być wyśmienite, ale także podana do niego kawa, która podkreśli jego smak i doda szczególnego aromatu. Do pysznego ciasta warto podać wyjątkowo przyrządzona kawę, która zaskoczy gości i sprawi, że będą długo wspominali ten świąteczny podwieczorek. Oto przepis na kawę "Włoska Pomarańcza O’ccaffe". Jej przygotowanie nie zajmuje dużo więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnej kawy a efekt jest imponujący.
Aby przyrządzić kawę "Włoska Pomarańcza O’ccaffe" potrzebne są następujące składniki:
Na jedną porcję:
150 ml zaparzonej, lekko osłodzonej kawy O’Ccaffe
20 ml likieru pomarańczowego
Dodatki: bita śmietana, skórka pomarańczowa i szczypta gorzkiego kakao do posypania
Kawę zaparz, oddziel fusy, dodaj do niej cukru ( łyżeczka na porcję) i poczekaj kilka minut, aby lekko przestygła. Następnie dodaj likieru pomarańczowego i dokładnie wymieszaj. Przelej kawę do filiżanek lub przeźroczystych, dużych kieliszków. Kawę należy ozdobić bitą śmietaną w sprayu, posypać skórka pomarańczową i odrobiną kakao. Z „Włoską Pomarańczą O’ccaffe” obok wypieków doskonale komponuje się gorzka czekolada zawierająca skórkę pomarańczową. Można ją podać dodatkowo jako deser.
Podstawą kawowej "Włoskiej pomarańczy O’ccaffe" jest kawa O’ccaffe Gran Caffe Crema e Aroma – wyborna włoska kawa ziarnista przygotowana w oparciu o kompozycję najwyższej jakości ziaren arabica (100%), pochodzących z Brazylii i Ameryki Środkowej, których indywidualne cechy łączą się w procesie starannego prażenia dając jej wyśmienity smak i pełen aromat prawdziwej kawy. Jej wyjątkową zaletą i cechą charakterystyczną jest długo utrzymująca się kremowa, gęsta pianka tzw. Crema na powierzchni napoju. Polecana jest zarówno do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami. Duże opakowanie O’ccaffe Gran Caffe Crema e Aroma sprawi, że nigdy nie zabraknie ci twojej ulubionej kawy a jej ziarnista postać pozwoli zachować świeżość, wyjątkowy aromat i niepowtarzalny smak przez długi czas.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pierogi ruskie kalorie 10 sztSurówka z kapusty pekińskiej i marchewki kalorie
Ile kalorii ma advocat
koc we?niany
Wersja do druku
Szukaj
Co zrobić z jabłek?
Jabłka to niezwykle wszechstronny owoc, który można wykorzystać do przygotowania różnorodnych przetworów, cieszących podniebienie prze
Śluz ślimaka niezwykły składnik koreańskich kosmetyków
Koreańska pielęgnacja skóry od lat fascynuje miłośników beauty na całym świecie. Innowacyjne formuły, niestandardowe składniki i obietnica promiennej
Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?
Prowadzenie lodziarni to nie tylko praca nad doskonaleniem receptury lodów, ale także umiejętność doboru wyposażenia, które zapewni idealne w
Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?
Dzięki bogatemu asortymentowi wyposażenia łazienek możemy dziś stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Pomagają nam w tym nowoczesne i eleganckie baterie wan
Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia
Anti-aging to jeden z priorytetów jesieni. Nasza skóra wciąż odczuwa konsekwencje letnich szaleństw, a już na horyzoncie pojawiają się Świ