Faszerowany karp z rodzynkami
Składniki:
Karp filet 3 szt. (duży )
Rodzynki 100 g
Jaja 2 szt.
Śmietana 30% 50 ml.
Brandy 30 ml.
Cebula 1szt
Olej 2-3 łyżki
Przyprawy Kamis:
Majeranek
Pieprz cytrynowy
Przyprawa do ryb
Sól morska
Filet z karpia umyć, oczyścić, zdjąć skórę, ale tak aby zostało na niej część mięsa. Oddzielone mięso z karpia przepuścić przez maszynkę, dodać jaja, śmietanę, brandy, rodzynki, i pokrojoną wcześniej w kostkę i podsmażoną na oleju cebulkę. Doprawić do smaku pieprzem, majerankiem, przyprawą do ryb, solą i wyrobić jednolitą masę. Całość ułożyć na skórach i zawinąć a filię spożywczą. Gotować w brytfance ok. 35 min, wyjąć i wystudzić.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile gotować karpia w galarecieIle kalorii ma cebula smażona
Wersja do druku
Szukaj
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry
Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?
Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk