Chrupiące pierożki z nadzieniem z karpia podane z borowikami w śmietanie
Składniki:
Filet z karpia 500g
Cebula 1-2 szt.
Borowiki swieże lub mrożone 200g
Śmietana 30% 200 ml
Białe wino 50 ml
Mąka 2 szklanki
Jaja 1szt
Sól
Olej 150 ml
Produkty Kamis:
Koperek suszony
Pieprz biały
Przyprawa do ryb
Pieprz ziołowy
Z mąki, ciepłej wody, jaja, łyżki oleju przygotować ciasto na pierogi. Filet z karpia zmielić przez maszynkę na grubym sicie, dodać podsmażona na oleju, pokrojoną w drobna kostkę cebulkę doprawić przyprawa do ryb i pieprzem ziołowym. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nadziewać farszem z karpia, ugotować, następnie podsmażyć na złoto na oleju. Borowiki oczyścić, umyć pokroić w grube cząstki z cebulką, podlać winem, dodać śmietankę i koperek, gotować do uzyskania konsystencji sosu.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pierogi ruskie kalorie 10 sztIle kalorii ma dorsz filet w panierce
Wersja do druku
Szukaj
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry
Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?
Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk