Świąteczne obżarstwo bardzo wskazane
Święta to czas, w którym jemy zdecydowanie więcej niż zwykle. Wspaniałe potrawy przygotowane specjalnie na świąteczne dni nie dają spokoju i każą się zjadać w naprawdę sporych ilościach. Wyjątkowy świąteczny apetyt jest podsycany i często nawet tłumaczony tradycją, która nakazuje na wigilijnym stole postawić aż dwanaście różnych potraw i koniecznie wszystkich spróbować!
Dwanaście potraw w wigilijny wieczór to dużo a przecież święta to nie tylko wigilia…są jeszcze dwa calusieńkie świąteczne dni, które spędzane w rodzinnym gronie skupiają wszystkich domowników i świątecznych gości przy stole i oparte są na próbowaniu, podjadaniu, rozkoszowaniu się i delektowaniu całą masą przeróżnych smakołyków.
Śniadanko – spacerek, kawka – deserek, następnie obiadek i kilka czekoladek, potem podwieczorek na dobry humorek i kolację obfitą na noc wysmienitą…tak właśnie mniej więcej wygląda standardowy schemat świątecznego dnia, w którym oczywiście zdarza się między posiłkowe podjadanie. Oprócz ilości spożywanych w święta potraw oraz częstotliwości z jaką zdarza się nam to robić warto wspomnieć jeszcze o tym co jemy. Otóż 12 wigilijnych potraw opiera się głównie na smażonej rybie, rybie w oleju, rybie w śmietanie, rybie po grecku, pierogach, uszkach, słodkiej kutii, którą robi się miedzy innymi z pszenicy, orzechów i miodu, zdarzają się panierowane w cieście grzyby i mnóstwo innych smażono-pieczonych pysznych i tuczących potraw.
W menu kolejnych świątecznych dni występują wcale nie lżejsze pozycje równie cudownie pyszne jak i tuczące. Świąteczne śniadanie, pod którym ugina się stół obfite jest w sałatki jarzynowe i ziemniaczane, grzybki, wędliny i duuuużo chlebka, natomiast obiad zależy oczywiście od fantazji i czasu jakim dysponowała gospodyni i mogą to być wigilijne pierogi albo pełnowymiarowy obiad z ziemniakami, mięsem i mącznym sosem. Bardzo ważne jest także to, co następuje niedługo po obiedzie, mowa oczywiście o podwieczorku składającym się z kawki lub ewentualnie herbatki oraz pysznych, świątecznych, słodkich ciast, ciasteczek i wszelakich wypieków. Nie trzeba już chyba opisywać kolacji bo każdy dobrze wie jak w świątecznej rzeczywistości ona wygląda.
Generalnie świąteczny czas powinno odmierzać się nie w godzinach ani minutach tylko w talerzach i talerzykach albo w pochłanianych kaloriach, których przez te kilka świątecznych dni zjada się niewyobrażalnie dużo. Jednak tak naprawdę w święta nie warto przejmować się kaloriami i absolutnie nie można odmawiać sobie przyjemności jedzenia świątecznych frykasów! Przecież takie uroczyście i obficie obchodzone święta są tylko dwa razy w roku! Dla wszystkich tych, którzy jednak skrzętnie liczą kalorie i nawet w święta są w stanie odmówić sobie pierożków, ciasta, uszek i innych pyszności mamy naprawdę świetną wiadomość.
Kochani!!! Jedzmy pierogi, jedzmy uszka i jedzmy ciasto!!! Jedzmy ziemniaki i jedzmy chleb!!! Jedzmy to wszystko nie tylko w święta!!!Jedzmy i nie tyjmy bo przecież mamy Fabacum!!! Fabacum Vitana to absolutna innowacja w odchudzaniu. Preparat Fabacum – Vitana to neutralizator skrobi a to właśnie skrobia jest głównym dostarczycielem energii i to ona sprawia, że zawierające ją produkty są bardzo tuczące. 2 tabletki preparatu Fabacum neutralizują 2250 kcal skrobiowych pochodzących z pokarmów takich jak: makaron, ziemniaki, kasze, chleb, ryż, kukurydza i wszelakie produkty mączne. Fabacum zawiera Fasolaminę 2250, w pełni naturalny ekstrakt z białej fasoli neutralizujący skrobię. 1 g ekstraktu czyli 2 tabletki Fabacum neutralizują równowartość 450 g spaghetti. Fasolomina neutralizując skrobię sprawia, że prawie nie ulega ona trawieniu w przewodzie pokarmowym a kalorie z niej pochodzące nie są wchłaniane.
Dzięki temu bez żadnych obaw można jeść wysokoskrobiowe produkty nie martwiąc się o kalorie z nich pochodzące. Fabacum zalecany jest osobom, które w sposób naturalny i skuteczny chcą zmniejszyć masę swojego ciała. Jeżeli uwielbiasz ziemniaki, makaron, chleb itp. a chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów bez skrobiowych wyrzeczeń Fabacum - neutralizator skrobiowych kalorii jest idealny. Nie trzeba już chyba nic więcej dodawać, jedyne co należy zrobić to zaopatrzyć się w Fabacum Vitana, chwycić widelec w dłoń, wygodnie usiąść przy stole i napawając się cudownym zapachem świątecznych potraw niecierpliwie wypatrywać pierwszej gwiazdki.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kotlet wielkości dłoni, z piersi kurczakaWersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn