Szpinak w sosie serowym od FRoSTY
Spis treści
Autor Materiały prasowe
Nasza nowość to - Szpinak w sosie serowym w opakowaniach 300g; przyrządzony według wyjątkowego przepisu ze świeżo zebranych lekko poszatkowanych liści szpinaku z dodatkiem wyśmienitego sosu serowego. Wyrazisty smak potrawy to zasługa pleśniowego sera Gorgonzola, sprawia on, że nasz szpinak jest prawdziwą przyjemnością dla podniebienia.
Szpinak ten jest wyjątkowo delikatny w smaku i zupełnie nie przypomina "zielonej papki", którą wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Nie wymaga on specjalnego rozmrażania przed podaniem, można go bardzo szybko przygotować na patelni lub w kuchence mikrofalowej (czas około 10-15 minut). Można go podawać jako smakowitą jarzynę do różnych rybnych i mięsnych dań obiadowych lub na sposób włoski z makaronami. Średnie wartości energetyczne i odżywcze na 100 g: 329 kJ/79kcal; białko 2,6g; węglowodany 3,9g; tłuszcze 5,9g.
Cena na półce około 6 zł.
Skąd nazwa sera Gorgonzola?Nazwa sera pochodzi od nazwy włoskiej wioski leżącej w Lombardii. To stamtąd wywodzi się jego oryginalna receptura. Gorgonzola to jeden z pierwszych serów pleśniowych, był wytwarzany już w X wieku. Rodzaje Gorgonzoli:Bianco - łagodny, bardzo miękki, a nawet lejący się i prawie pozbawiony pleśniDolce - lekko ostry, gęstszy, marmurkowyPiccante - ostry, twardy, mocno przerośnięty pleśnią, o smaku korzennym
Wersja do druku
Szpinak ten jest wyjątkowo delikatny w smaku i zupełnie nie przypomina "zielonej papki", którą wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Nie wymaga on specjalnego rozmrażania przed podaniem, można go bardzo szybko przygotować na patelni lub w kuchence mikrofalowej (czas około 10-15 minut). Można go podawać jako smakowitą jarzynę do różnych rybnych i mięsnych dań obiadowych lub na sposób włoski z makaronami. Średnie wartości energetyczne i odżywcze na 100 g: 329 kJ/79kcal; białko 2,6g; węglowodany 3,9g; tłuszcze 5,9g.
Cena na półce około 6 zł.
Skąd nazwa sera Gorgonzola?Nazwa sera pochodzi od nazwy włoskiej wioski leżącej w Lombardii. To stamtąd wywodzi się jego oryginalna receptura. Gorgonzola to jeden z pierwszych serów pleśniowych, był wytwarzany już w X wieku. Rodzaje Gorgonzoli:Bianco - łagodny, bardzo miękki, a nawet lejący się i prawie pozbawiony pleśniDolce - lekko ostry, gęstszy, marmurkowyPiccante - ostry, twardy, mocno przerośnięty pleśnią, o smaku korzennym
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn