Banany z rumem

Składniki:
4 dojrzałe banany, 25 g masła, 75 ml (ok.5 łyżek) rumu lub whisky, 3 łyżki miodu, 50g orzechów włoskich, Przyprawa do kawy i deserów KAMIS
Przygotowanie:
Orzechy posiekać. Banany pokrojone w grube plastry usmażyć na maśle do miękkości. Wyłożyć na salaterkę i trzymać w cieple. Do pozostałego ze smażenia masła dodać Przyprawę, potem miód oraz rum. Gotować aż sos trochę zgęstnieje. Wymieszać z orzechami. Ciepłe plastry banana polać sosem. Podawać z gałką lodów waniliowych. Całość posypać Przyprawą do kawy i deserów
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników