To bardzo smaczne i łatwe do przyrządzenia placki, które w naszym jadłospisie mogą z sukcesem zastąpić placki ziemniaczane. Składniki:
400 g "Kaszy gryczanej prażonej Cenos"
100 g masła
100 g maki pszennej
100 g parmezanu
4 jajka
grzybowe kostki rosołowe
sól
pieprz


Kaszę ugotować w esencjonalnym rosole z kostki. Odcedzić, dodać stopione masło, sól, pieprz i przesianą mąkę. Białko ubić na sztywna pianę, wymieszać z kaszą. Na rozgrzany olej kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć jak placki ziemniaczane z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z dodatkiem śmietanki lub jogurtu, albo z sosem grzybowym i pikantnymi surówkami.

Smacznego!!!

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej

Wersja do druku