Szaszłyki warzywne
Spis treści
Autor

1 słoiczek Ajvaru
cytryna
sól
pieprz
czosnek
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa płuczemy, kroimy w cząstki, nadziewamy kolejno na patyczki do grilla. Oliwę z oliwek, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz i wyciśnięty sok z cytryny łączymy, i tak przygotowanym sosem polewamy szaszłyki. Szaszłyki opiekamy na grillu. Podajemy z zimnym lub gorącym Ajvarem.
SMACZNEGO!!!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Cukinia gotowana kcalWersja do druku
Szukaj
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników