Owsianka z masłem orzechowym
Składniki:
4 szklanki chudego mleka
2 szklanki płatków owsianych (nie błyskawicznych)
¼ szklanki posiekanych suszonych owoców
4 łyżeczki naturalnego masła orzechowego
4 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
Podgrzewamy mleko, ale nie gotujemy i, mieszając powoli, dodajemy płatki owsiane oraz owoce. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut, aż płatki napęcznieją. Wlewamy do miseczek, dodając do każdej po łyżeczce masła orzechowego. Dokładnie mieszamy.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war