Nowy zapach Axe Dark Temptation - pociągający, zmysłowy, kuszący jak…czekolada. Męski dezodorant zapachowy, powstały z myślą o kobietach
Tym szczególnie odważnym polecamy potrawy z węża, wyciągi z tarantuli, ekstrakt z muszek hiszpańskich, rogi jelenia syberyjskiego, ale jednym z najsilniejszych i najsmakowitszych afrodyzjaków pozostaje… ulubiona czekolada! Najbardziej afrodyzyjna jest ta w postaci płynnej, wydziela bowiem najwięcej aromatów, które docierają do nas poprzez różne zmysły. Najpopularniejsza formą wykorzystania afrodyzjaków jest stosowanie ich w kuchni. Dodawanie egzotycznych przypraw do posiłku może kojarzyć się z odprawianiem czarów nad magicznym kociołkiem.
Efekt czekolady
Ogólnoświatowe badania wykazują, że kobiety ponoć nie są w stanie przede wszystkim odmówić sobie…kawałka czekolady. Tak odpowiedziało między innymi 59% Argentynek, 67% Niemek, 84% Brazylijek! Kolejne miejsca zajmowały inne jedzeniowe smakołyki, zakup szlachetnej biżuterii, doznania erotyczne, kosmetyczne rozpieszczanie swojego ciała. Według włoskich badaczy, kobiety regularnie spożywające czekoladę mają bardziej udane życie seksualne niż te odmawiające sobie takiej przyjemności. Panie konsumujące czekoladę cechują się wyższym poziomem pożądania, podniecenia oraz satysfakcji z doznań erotycznych.
Z myślą o kobietach właśnie, powstał nowy dezodorant Axe Dark Temptation, inspirowany tym, co kobiety kochają najbardziej…czekoladą. Stworzony przez Ann Gotlieb, twórczynię największych zapachów świata, między innymi: CKone, eternity, Obsession Calvina Kleina, Chic i 212 dla Carolina Herrera. Axe Dark Temptation to połączenie delikatnego zapachu gorącej, bursztynowej czekolady z czerwonym pieprzem, przywołuje finezję nowoczesnego zapachu. Dzięki nowemu Axe Dark Temptation kobiety mogą rozpieszczać swoje zmysły.
Przepis na „Czekoladową Pokusę” inspirowaną Axe Dark Temptation
Składniki:
• 250g cukru pudru
• 8 jaj
• 100g mąki pszennej
• 235g ciemnej czekolady
• 225g masła
• Szczypta chili
• Szczypta cynamonu
• *2 łyżki koniaku
Przepis:
• Rozpuść czekoladę w rondlu na małym ogniu
• Wbij jaja i wsyp cukier puder do miski
• Rozpuść masło i następnie dodaj do czekolady
• Przelej wszystkie składniki do jednego naczynia
• Dodaj mąkę, chili, cynamon i ubij ręcznie lub z pomocą miksera
• *Dolej koniak i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny
• Przygotuj kilka metalowych foremek, natłuść je masłem i oprósz mąką
• Wlej przygotowaną masę do pojedynczych metalowych foremek
• Piecz w temperaturze 200 stopni 8-10 minut
Sugestie do serwowania:
• Oprósz każde ciastko cukrem pudrem jak tylko wyjmiesz je z piekarnika
• Udekoruj papryczką chili
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ekler z czekoladąNapoleonka na herbatnikach kcal
sypialnia
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn