Krakersy Artur uratują każdą imprezę
Warto mieć w domu przygotowany „żelazny zestaw imprezowy”, czyli ulubiony mix krakersów Artur. Nie wilgotnieją tak szybko, jak inne krakersy, wszystkim zawsze smakują i znikają błyskawicznie. „Krakersy Artur polubili wszyscy moi znajomi i teraz są nieodłącznym elementem każdej naszej wspólnej imprezy. Towarzyszyły nam nawet podczas wspólnego oglądania meczy reprezentacji Polski w mistrzostwach świata piłki nożnej. Jeden z kolegów, zapalony kibic, tak dał się ponieść emocjom, że w pewnym momencie bezwiednie zgniótł w ręku całą porcję krakersów, którą zamierzał schrupać. Byliśmy niepocieszeni takim marnotrawstwem, zwłaszcza, że Polska, niestety przegrała ten mecz.” - wspomina pani Joanna. „Po meczu kolega szybko poszedł po kolejną paczkę naszych ulubionych słonych przysmaków. Zjedliśmy je dla pocieszenia, śmiejąc się, że nasi piłkarze przegrali dlatego, że nie jedli w przerwie krakersów Artur.- dodaje z śmiechem Pani Joanna.
Do krakersów Arturów można przygotować smaczne i proste dipy. Są hitem każdej imprezy.
Dip to gęsty sos ze śmietany lub majonezu (a dla trzymających linię z jogurtu).Dip można łatwo i szybko przygotować z tego, co jest w lodówce, np łosoś, tuńczyk, szynka, chrzan, ser żółty, starty na tarce czy szczypiorek. Do tego niezbędne są przyprawy – sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, zioła suszone lub świeże, np bazylia. Gdy mamy więcej czasu, przygotowujemy w domu na imprezę kilka różnokolorowych dipów. Potem podajemy je w jednakowych miseczkach razem z krakersami Artur. Wygląda to bardzo efektownie, a przede wszystkim jak smakuje!
Do słonych krakersów Artur goście najbardziej lubią żółty dip curry i czerwony z suszonych pomidorów.
Dip curry
1 mały kubeczek gęstej śmietany (200 ml), 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz do smaku.
Czosnek wyciskamy specjalną wyciskarką i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Dip pomidorowy
8 suszonych pomidorów w zalewie, 1 kubeczek mały gęstej śmietany (200 ml), 4 łyżki majonezu, 4 łyżki serka homogenizowanego, 5 kropli sosu tabasco, bazylia suszona lub kilka listków świeżej, pół łyżeczki słodkiej papryki, sól do smaku.
Wszystkie składniki mieszamy i miksujemy w blenderze na gładką masę. Ostatnio pojawiły się też nowe smaki krakersów Arturów – krakersy bekonowe i fromage. Świetnie smakują zarówno z dipami (zwłaszcza z suszonych pomidorów!), jak i saute. Warto przełamać swoje przyzwyczajenia i dla odmiany spróbować innego smaku. Życzymy smacznego i wielu udanych imprez przy Krakersach Artur.
Zapraszamy do odwiedzenia strony: www.liderartur.pl
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma pieczona szynka wieprzowaGoździk na ból zęba
pomys? na prezent
Wersja do druku
Szukaj
Śluz ślimaka niezwykły składnik koreańskich kosmetyków
Koreańska pielęgnacja skóry od lat fascynuje miłośników beauty na całym świecie. Innowacyjne formuły, niestandardowe składniki i obietnica promiennej
Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?
Prowadzenie lodziarni to nie tylko praca nad doskonaleniem receptury lodów, ale także umiejętność doboru wyposażenia, które zapewni idealne w
Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?
Dzięki bogatemu asortymentowi wyposażenia łazienek możemy dziś stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Pomagają nam w tym nowoczesne i eleganckie baterie wan
Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia
Anti-aging to jeden z priorytetów jesieni. Nasza skóra wciąż odczuwa konsekwencje letnich szaleństw, a już na horyzoncie pojawiają się Świ
Naturalne środki na poprawę odporności i wzmocnienie organizmu.
W dzisiejszych czasach, szczególnie w okresach przeziębień i grypy, coraz więcej osób szuka naturalnych sposobów na wzmocnienie odporno