Krakersy Artur uratują każdą imprezę
Warto mieć w domu przygotowany „żelazny zestaw imprezowy”, czyli ulubiony mix krakersów Artur. Nie wilgotnieją tak szybko, jak inne krakersy, wszystkim zawsze smakują i znikają błyskawicznie. „Krakersy Artur polubili wszyscy moi znajomi i teraz są nieodłącznym elementem każdej naszej wspólnej imprezy. Towarzyszyły nam nawet podczas wspólnego oglądania meczy reprezentacji Polski w mistrzostwach świata piłki nożnej. Jeden z kolegów, zapalony kibic, tak dał się ponieść emocjom, że w pewnym momencie bezwiednie zgniótł w ręku całą porcję krakersów, którą zamierzał schrupać. Byliśmy niepocieszeni takim marnotrawstwem, zwłaszcza, że Polska, niestety przegrała ten mecz.” - wspomina pani Joanna. „Po meczu kolega szybko poszedł po kolejną paczkę naszych ulubionych słonych przysmaków. Zjedliśmy je dla pocieszenia, śmiejąc się, że nasi piłkarze przegrali dlatego, że nie jedli w przerwie krakersów Artur.- dodaje z śmiechem Pani Joanna.
Do krakersów Arturów można przygotować smaczne i proste dipy. Są hitem każdej imprezy.
Dip to gęsty sos ze śmietany lub majonezu (a dla trzymających linię z jogurtu).Dip można łatwo i szybko przygotować z tego, co jest w lodówce, np łosoś, tuńczyk, szynka, chrzan, ser żółty, starty na tarce czy szczypiorek. Do tego niezbędne są przyprawy – sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, zioła suszone lub świeże, np bazylia. Gdy mamy więcej czasu, przygotowujemy w domu na imprezę kilka różnokolorowych dipów. Potem podajemy je w jednakowych miseczkach razem z krakersami Artur. Wygląda to bardzo efektownie, a przede wszystkim jak smakuje!
Do słonych krakersów Artur goście najbardziej lubią żółty dip curry i czerwony z suszonych pomidorów.
Dip curry
1 mały kubeczek gęstej śmietany (200 ml), 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz do smaku.
Czosnek wyciskamy specjalną wyciskarką i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Dip pomidorowy
8 suszonych pomidorów w zalewie, 1 kubeczek mały gęstej śmietany (200 ml), 4 łyżki majonezu, 4 łyżki serka homogenizowanego, 5 kropli sosu tabasco, bazylia suszona lub kilka listków świeżej, pół łyżeczki słodkiej papryki, sól do smaku.
Wszystkie składniki mieszamy i miksujemy w blenderze na gładką masę. Ostatnio pojawiły się też nowe smaki krakersów Arturów – krakersy bekonowe i fromage. Świetnie smakują zarówno z dipami (zwłaszcza z suszonych pomidorów!), jak i saute. Warto przełamać swoje przyzwyczajenia i dla odmiany spróbować innego smaku. Życzymy smacznego i wielu udanych imprez przy Krakersach Artur.
Zapraszamy do odwiedzenia strony: www.liderartur.pl
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma pieczona szynka wieprzowaGoździk na ból zęba
pomys? na prezent
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn