Organizując niedużą imprezę w domu lub wieczorne spotkanie z przyjaciółmi często zastanawiamy się co postawić na stole. Szczególnie, gdy nie mamy za wiele czasu na przygotowanie wymyślnych przekąsek lub gdy niespodziewanie w domu pojawią się goście. Poznaj rady Joanny, która zawsze jest przygotowana na przyjęcie gości.

Warto mieć w domu przygotowany „żelazny zestaw imprezowy”, czyli  ulubiony mix krakersów Artur. Nie wilgotnieją tak szybko, jak inne krakersy, wszystkim zawsze smakują i znikają błyskawicznie. „Krakersy Artur  polubili wszyscy moi znajomi i teraz są nieodłącznym elementem każdej naszej wspólnej imprezy. Towarzyszyły nam nawet podczas wspólnego oglądania meczy reprezentacji Polski w mistrzostwach świata piłki nożnej. Jeden z kolegów, zapalony kibic, tak dał się ponieść emocjom, że w pewnym momencie bezwiednie zgniótł w ręku całą porcję krakersów, którą zamierzał schrupać. Byliśmy niepocieszeni takim marnotrawstwem, zwłaszcza, że Polska, niestety przegrała ten mecz.” - wspomina pani Joanna. „Po meczu kolega szybko poszedł po kolejną paczkę naszych ulubionych słonych przysmaków. Zjedliśmy je dla pocieszenia, śmiejąc się, że nasi piłkarze przegrali dlatego, że nie jedli w przerwie krakersów Artur.- dodaje z śmiechem Pani Joanna.  

Do krakersów Arturów można przygotować  smaczne i proste dipy. Są hitem każdej imprezy.

Dip to gęsty sos ze śmietany lub majonezu (a dla trzymających linię z jogurtu).Dip można łatwo i szybko przygotować z tego, co jest w lodówce, np łosoś, tuńczyk, szynka, chrzan, ser żółty, starty na tarce czy szczypiorek. Do tego niezbędne są przyprawy – sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, zioła suszone lub świeże, np bazylia. Gdy mamy więcej czasu, przygotowujemy w domu na imprezę  kilka różnokolorowych dipów. Potem  podajemy je w jednakowych miseczkach razem z krakersami Artur. Wygląda to bardzo efektownie, a przede wszystkim jak smakuje!
Do słonych krakersów Artur goście najbardziej lubią żółty dip curry i czerwony z suszonych pomidorów.

Dip curry

1 mały kubeczek gęstej śmietany (200 ml), 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz do smaku.

Czosnek wyciskamy specjalną wyciskarką i mieszamy z pozostałymi składnikami.

Dip pomidorowy

8 suszonych pomidorów w zalewie, 1 kubeczek mały gęstej śmietany (200 ml), 4 łyżki majonezu, 4 łyżki serka homogenizowanego, 5 kropli sosu tabasco, bazylia suszona lub kilka listków świeżej, pół łyżeczki słodkiej papryki, sól do smaku.

Wszystkie składniki mieszamy i miksujemy w blenderze na gładką masę. Ostatnio pojawiły się też nowe smaki krakersów  Arturów – krakersy bekonowe i fromage. Świetnie smakują zarówno z dipami (zwłaszcza z suszonych pomidorów!), jak i saute. Warto przełamać swoje przyzwyczajenia i dla odmiany spróbować innego smaku. Życzymy smacznego i wielu udanych imprez  przy Krakersach Artur.

Zapraszamy do odwiedzenia strony: www.liderartur.pl






Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma pieczona szynka wieprzowa
Goździk na ból zęba
pomys? na prezent

Wersja do druku