Zasmakuj kuchni francuskiej z produktami d’aucy!
Słodka i krucha fasolka szparagowa d’aucy świetnie sprawdza się jako dodatek do dań głównych oraz składnik wyrafinowanych posiłków. Trzy kompozycje smakowe oferowane przez markę d’aucy umożliwiają przygotowywanie różnorodnych potraw zaskakujących wykwintnym aromatem. Możliwości te poszerza dodatkowo łączenie fasolki szparagowej zwykłej i extra fine z innymi warzywami d’aucy, np. kukurydzą czy pomidorami.
Niska kaloryczność produktów kategorii Francuskie smaki d’aucy (max. 22,2 kcal/ 100g), a także niska zawartość tłuszczy (ok. 0,2g/ 100g) to atrybuty, które zainteresują osoby dbające o linię. Istotną dla nich informacją jest także to, że fasolka d’aucy posiada liczne walory zdrowotne. Zawarte w niej białko (ok. 1,5g/ 100g produktu) oraz błonnik (ok. 3g/ 100g) poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego i regulują proces przemiany materii. Węglowodany złożone (ok. 3g/ 100g) umożliwiają natomiast prawidłowe spalanie kwasów tłuszczowych. Fasolka wspomaga także proces oczyszczania organizmu
z substancji toksycznych, chroni wątrobę i wzmacnia serce.
Produkty z linii Francuskie smaki oferowane są w puszkach 400g w następujących cenach: fasolka szparagowa extra fine – ok. 3,60 zł, fasolka szparagowa żółta i zielona – ok. 3,10 zł, fasolka szparagowa extra fine z marchewką – ok. 3,60 zł. Od marca 2009 r. są dostępne w sklepach. Wszystkie puszki d’aucy są zaopatrzone w system łatwego otwierania.
Smakoszom, którzy chcieliby wypróbować danie bazujące na aromatycznej fasolce szparagowej żółtej i zielonej d’aucy polecamy Fasolowe sakiewki w sosie miodowo – musztardowym. Smak soczystej polędwiczki wieprzowej w połączeniu z kruchą fasolką szparagową d’aucy przeniesie nas w magiczny i wyrafinowany świat kulinarnej kultury Francji.
Fasolowe sakiewki
Składniki na 4 porcje:
• fasolka szparagowa żółta i zielona d’aucy – 400 g
• polędwiczka wieprzowa – 400 g
• miód – 200 g
• musztarda francuska – 1 łyżeczka
• sól i pieprz do smaku
• przyprawa do mięsa wieprzowego
• rozmaryn do dekoracji
Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż Fasolkę szparagową żółtą i zieloną d’aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu.
Serwowanie: Gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d’aucy oraz gałązkami rozmarynu.
Rada: Cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma musztardaIle kalorii ma brokuł z bułką tartą
Wersja do druku
Szukaj
Śluz ślimaka niezwykły składnik koreańskich kosmetyków
Koreańska pielęgnacja skóry od lat fascynuje miłośników beauty na całym świecie. Innowacyjne formuły, niestandardowe składniki i obietnica promiennej
Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?
Prowadzenie lodziarni to nie tylko praca nad doskonaleniem receptury lodów, ale także umiejętność doboru wyposażenia, które zapewni idealne w
Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?
Dzięki bogatemu asortymentowi wyposażenia łazienek możemy dziś stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Pomagają nam w tym nowoczesne i eleganckie baterie wan
Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia
Anti-aging to jeden z priorytetów jesieni. Nasza skóra wciąż odczuwa konsekwencje letnich szaleństw, a już na horyzoncie pojawiają się Świ
Naturalne środki na poprawę odporności i wzmocnienie organizmu.
W dzisiejszych czasach, szczególnie w okresach przeziębień i grypy, coraz więcej osób szuka naturalnych sposobów na wzmocnienie odporno