Zimowa aura powoli się skończyła i radosny, wiosenny czas na dobre zagościł w naszych sercach, do naszych kuchni powracają smaki i zapachy świąt – kolorowej i słodkiej Wielkiej Nocy. Wraz z nimi na naszych stołach pojawi się Cukier Królewski w specjalnie przygotowanym odświętnym i wiosennym opakowaniu.

Co tradycja to tradycja – mówi stare porzekadło. Czym zatem byłyby święta Wielkanocne, bez unoszącego się w powietrzu zapachu wypieków? A jeśli wypieki, to cukier i to w dodatku Królewski! Tym razem wesoły Stańczyk postanowił sam spróbować swych sił i upiec ciasto! Wszak z Cukrem Królewskim pichcenie to czysta przyjemność! Pomógł mu w tym znajdujący się na opakowaniu Cukru Królewskiego przepis. I tak na stole pojawiła się piękna i pachnąca świąteczna baba, która tradycyjnie już  zagra główną rolę wśród świątecznych dań. Przejęta swym zadaniem, z mozołem ale i wielką ochotą uczy się świątecznych życzeń, by wszystkim ten czas umilić. Wtóruje jej Stańczyk, który odnalazł receptę na udaną Wielkanoc – ma być słodka, bo „ jak  święta słodkie to i wesołe!”.

Kolejny rok Cukier Królewski umila nam czas świątecznych przygotowań do Wielkiej Nocy, nową historyjką na opakowaniach cukru białego. Prócz tego tradycyjnie na odwrocie opakowania znajdziemy prosty przepis na pyszną, świąteczną babę. Wiosenne akcenty na opakowaniu rozweselają i sprawiają, że tym chętniej sięgniemy właśnie po Cukier Królewski. Dzięki niemu wszystko co będzie się dziać w naszej kuchni podczas wielkanocnej krzątaniny, złoży się w jedną, słodką świąteczną całość. Wszystkim „królewskim” przyjaciołom, Stańczyk i jego świąteczna baba życzą zatem słodkich Świąt Wielkiej Nocy!



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku