Nowe smaki salami
Spis treści
Autor
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” powiększają portfolio produktów o nowe rodzaje salami - z białym pieprzem, z gorczycą i kminkiem, w pomidorach, bankietowe oraz salami węgierskie.
Wersja do druku
Smakosze jednej z najszlachetniejszych i najpopularniejszej z kiełbas mają do wyboru nowe smaki salami. Wszystkie rodzaje wyprodukowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem kardamonu oraz pieprzu naturalnego.
Salami z białym pieprzem charakteryzuje się delikatnym, lekko czosnkowym smakiem z widocznymi ziarnami białego pieprzu. Krajem pochodzenia tego rodzaju salami są Włochy, okolice Parmy.
Salami z gorczycą i kminkiem to zgrany duet dominującego smaku gorczycy oraz delikatnego smaku kminku, który jednocześnie poprawia trawienie. Gorczyca nadaje tej suchej, wędzonej kiełbasie bardzo ciekawy bukiet smakowy. Salami w pomidorach to ciekawa propozycja dla wielbicieli włoskiej i jednocześnie zdrowej kuchni. Zawarty w pomidorach likopen (przeciwutleniacz) posiada właściwości chroniące organizm przed licznymi chorobami.
Salami bankietowe to idealna przystawka na eleganckie spotkania i koktajle. Dojrzewające salami o specyficznym, unikalnym smaku i zapachu. Najwyższą jakość uzyskano poprzez dobór wysokogatunkowych mięs i kilkutygodniowy proces dojrzewania. Salami węgierskie to kontrpropozycja dla włoskiego salami. Salami węgierskie z Pekpolu pachnie i smakuje czosnkiem. W kiełbasie znajdziemy delikatne nuty cebuli i papryki.
Rodzaj i wielkość opakowania: woreczki perforowane, waga ok. 2,2 kg.
Sugerowana cena: 23 zł
Salami z białym pieprzem charakteryzuje się delikatnym, lekko czosnkowym smakiem z widocznymi ziarnami białego pieprzu. Krajem pochodzenia tego rodzaju salami są Włochy, okolice Parmy.
Salami z gorczycą i kminkiem to zgrany duet dominującego smaku gorczycy oraz delikatnego smaku kminku, który jednocześnie poprawia trawienie. Gorczyca nadaje tej suchej, wędzonej kiełbasie bardzo ciekawy bukiet smakowy. Salami w pomidorach to ciekawa propozycja dla wielbicieli włoskiej i jednocześnie zdrowej kuchni. Zawarty w pomidorach likopen (przeciwutleniacz) posiada właściwości chroniące organizm przed licznymi chorobami.
Salami bankietowe to idealna przystawka na eleganckie spotkania i koktajle. Dojrzewające salami o specyficznym, unikalnym smaku i zapachu. Najwyższą jakość uzyskano poprzez dobór wysokogatunkowych mięs i kilkutygodniowy proces dojrzewania. Salami węgierskie to kontrpropozycja dla włoskiego salami. Salami węgierskie z Pekpolu pachnie i smakuje czosnkiem. W kiełbasie znajdziemy delikatne nuty cebuli i papryki.
Rodzaj i wielkość opakowania: woreczki perforowane, waga ok. 2,2 kg.
Sugerowana cena: 23 zł
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma ryba w sosie pomidorowym z puszkiWersja do druku
Szukaj
jak umyć okno bez smug?
Mycie okien to jedno z tych zadań, które często odkładamy na później. Jednak gdy w końcu się do niego zabierzemy, chcemy, aby efekt był perfekcyjny. W
Do czego pasuje torebka typu worek? Sprawdź nasze wskazówki
Torebka typu worek to jeden z najstarszych i najbardziej ponadczasowych fasonów w świecie mody. Ten uniwersalny model łączy w sobie praktyczność z niewymu
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce