Dzisiaj proponujemy Wam przepis na sałatkę z tuńczykiem z wykorzystaniem produktów marki Tao Tao.

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym kawałki,
pół główki sałaty lodowej,
pół ogórka świeżego,
2 dymki,
2 łyżki sosu sojowego TaoTao,
100g makaronu ryżowego wstążki TaoTao,
2 łyżki octu ryżowego TaoTao
pół pęczka kolendry,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka startego imbiru,
sok z limonki,
łyżeczka brązowego cukru,
pieprz.

Sposób przyrządzania:

Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy dressing: czosnek drobno siekamy i mieszamy z sosem sojowym, octem ryżowym, imbirem, sokiem z limonki, cukrem i przyprawami. Odstawiamy w chłodne miejsce. W tym czasie obieramy ogórka, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Cebulki dymki drobno siekamy a liście sałaty rwiemy na kawałki. Tuńczyka odsączamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w misce i polewamy przygotowanym wcześniej dressingiem. Na koniec posypujemy posiekaną kolendrą.

Smacznego!




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku