Szaszłyki z krewetek z szynką parmeńską i melonem

Niezbędne składniki:
krewetki duże, 16 szt.
melon, 1/2 szt.
szynka parmeńska, 16 plasterków
oliwa, 2-3 łyżki
sok z cytryny, 2-3 łyżki
Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyk z grilla
Estragon
Krewetki oprószyć estragonem, skropić sokiem z cytryny. Kawałki melona owinąć plastrami szynki parmeńskiej. Na szpadki nadziewać na przemian krewetki i melon w szynce parmeńskiej. Tak przygotowane szaszłyki posypać przyprawą do potrawa z grilla szaszłyk z grilla, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie grillować około 15 minut.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas