Szaszłyki z krewetek z szynką parmeńską i melonem
Niezbędne składniki:
krewetki duże, 16 szt.
melon, 1/2 szt.
szynka parmeńska, 16 plasterków
oliwa, 2-3 łyżki
sok z cytryny, 2-3 łyżki
Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyk z grilla
Estragon
Krewetki oprószyć estragonem, skropić sokiem z cytryny. Kawałki melona owinąć plastrami szynki parmeńskiej. Na szpadki nadziewać na przemian krewetki i melon w szynce parmeńskiej. Tak przygotowane szaszłyki posypać przyprawą do potrawa z grilla szaszłyk z grilla, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie grillować około 15 minut.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn