Lekka sałatka z szynką
Składniki:
50 dag szynki konserwowej,
50 dag makaronu ryżowego wstążki TaoTao,
garść kiełków fasoli mung TaoTao,
kilka rzodkiewek,
1 ogórek świeży,
puszka kukurydzy,
3 łyżki majonezu,
koperek,
sól i pieprz.
Sposób przyrządzania:
Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę kroimy w kostkę. Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w półtalarki. Rzodkiewkę grubo siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy majonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn