Polędwiczka wieprzowa nadziewana boczkiem i korniszonami

Niezbędne składniki:
polędwiczka wieprzowa, 500g
boczek wędzony w plastrach, 200g
korniszony, 1 słoiczek
oliwa, 2-3 łyżki
Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do potraw z grilla Grill pikantny
Majeranek
Polędwiczki pokroić na porcje, rozklepać, oprószyć z jednej strony majerankiem, przykryć plasterkiem boczku, położyć korniszony, mocno zawinąć. Tak przygotowane roladki obsypać przyprawą do potraw z grilla Grill klasyczny, posmarować oliwą, odstawić na kilka godzin. Piec na grillu ok. 25 minut.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Boczek wędzony biedronka kalorieWersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas