Ekspresowa glazura do mięs
Składniki:
3 łyżki sosu miodowego z czosnkiem TaoTao,
1 łyżka sosu sojowego TaoTao.
Sposób przyrządzania:
Oba sosy dokładnie mieszamy. Glazurę stosujemy pod koniec pieczenia, nakładając ją pędzelkiem na mięso. Gęsta glazura utworzy na powierzchni pieczonego mięsa apetyczną, skarmelizowaną skórkę. Doskonale pasuje do grillowanej wołowiny oraz drobiu.
Mięso podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao. Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war