Na weekend proponujemy niskokaloryczną potrawę z łososiem i cukinią z wykorzystaniem produktów Tao Tao.

Składniki:

4 dzwonka łososia,
1 cukinia

Marynata sojowo-imbirowa:
3 łyżki sosu sojowego TaoTao,
1/2 szklanki oleju sezamowego TaoTao,
1 szklanka wytrawnego białego wina,
2 łyżeczki posiekanego świeżego imbiru,
sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzania:

Cukinię myjemy i kroimy w długie, dość cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzamy marynatę, zalewamy nią łososia i paski cukinii. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Porcje łososia i cukinii zawijamy w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Grillujemy około 8 minut z każdej strony.

Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

Smacznego!



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku