Łosoś pieczony z cukinią

Składniki:
4 dzwonka łososia,
1 cukinia
Marynata sojowo-imbirowa:
3 łyżki sosu sojowego TaoTao,
1/2 szklanki oleju sezamowego TaoTao,
1 szklanka wytrawnego białego wina,
2 łyżeczki posiekanego świeżego imbiru,
sól i pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Cukinię myjemy i kroimy w długie, dość cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzamy marynatę, zalewamy nią łososia i paski cukinii. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Porcje łososia i cukinii zawijamy w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Grillujemy około 8 minut z każdej strony.
Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas