Łosoś pieczony z cukinią
Składniki:
4 dzwonka łososia,
1 cukinia
Marynata sojowo-imbirowa:
3 łyżki sosu sojowego TaoTao,
1/2 szklanki oleju sezamowego TaoTao,
1 szklanka wytrawnego białego wina,
2 łyżeczki posiekanego świeżego imbiru,
sól i pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Cukinię myjemy i kroimy w długie, dość cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzamy marynatę, zalewamy nią łososia i paski cukinii. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Porcje łososia i cukinii zawijamy w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Grillujemy około 8 minut z każdej strony.
Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn