Letni Festiwal Morskich Smaków
Spis treści
Autor
Już od lipca, przez okres całych wakacji od poniedziałku do soboty Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa oraz mistrzowie kuchni restauracji Wave, zapraszają wszystkich gości w egzotyczną morską przygodę.

Wersja do druku

Szefowie kuchni nie tylko uraczą podniebienia gości oryginalnymi smakami ciekawych ryb i owoców morza, ale również przekażą tajniki wiedzy dotyczące zręcznego filetowania, oraz wyważonego doprawiania rybnych potraw.
Wśród propozycji znajdą się takie pozycje jak świeże ostrygi Belon, krewetki tygrysie, homary kanadyjskie, piotrosz z Oceanu Indyjskiego, dorada różowa, turbot atlantycki, czy graniec koralowy. Ekspozycja ryb to dodatkowa atrakcja, którą zapewnia Sheraton. Każdy gość będzie miał możliwość zapoznania się z gatunkiem ryby, której chciałaby skosztować, omówienia dania, które będzie dla niego przygotowywane, przyjrzenia się procesowi przyrządzania tego dania, jak i porozmawiania o pochodzeniu ryb oraz wartościach odżywczych potrawy.
Sugerowany przez Tomasza Boruckiego sposób przyrządzenia dania ma podkreślać indywidualny smak danego gatunku ryby czy owocu morza. Muszę przyznać, że jestem wielkim miłośnikiem ryb. Całą zdobytą na temat morskich przysmaków wiedzę zawdzięczam swoim podróżom do Azji i Ameryki Południowej - z entuzjazmem opowiada Borucki. Jest tyle różnych gatunków ryb charakteryzujących się nie tylko niesamowitymi smakami, ale też zdumiewającym wyglądem. Chciałbym, aby goście odwiedzający restaurację hotelu Sheraton sami mogli się o tym przekonać – dodaje.
Letni Festiwal Morskich Smaków będzie trwał od 1 lipca do 1 września br. od poniedziałku do soboty w restauracji Wave, od godziny od godziny 16.00 do 20.00. Ceny ryb uzależnione będą od gatunku i wielkości porcji.
Wśród propozycji znajdą się takie pozycje jak świeże ostrygi Belon, krewetki tygrysie, homary kanadyjskie, piotrosz z Oceanu Indyjskiego, dorada różowa, turbot atlantycki, czy graniec koralowy. Ekspozycja ryb to dodatkowa atrakcja, którą zapewnia Sheraton. Każdy gość będzie miał możliwość zapoznania się z gatunkiem ryby, której chciałaby skosztować, omówienia dania, które będzie dla niego przygotowywane, przyjrzenia się procesowi przyrządzania tego dania, jak i porozmawiania o pochodzeniu ryb oraz wartościach odżywczych potrawy.
Sugerowany przez Tomasza Boruckiego sposób przyrządzenia dania ma podkreślać indywidualny smak danego gatunku ryby czy owocu morza. Muszę przyznać, że jestem wielkim miłośnikiem ryb. Całą zdobytą na temat morskich przysmaków wiedzę zawdzięczam swoim podróżom do Azji i Ameryki Południowej - z entuzjazmem opowiada Borucki. Jest tyle różnych gatunków ryb charakteryzujących się nie tylko niesamowitymi smakami, ale też zdumiewającym wyglądem. Chciałbym, aby goście odwiedzający restaurację hotelu Sheraton sami mogli się o tym przekonać – dodaje.
Letni Festiwal Morskich Smaków będzie trwał od 1 lipca do 1 września br. od poniedziałku do soboty w restauracji Wave, od godziny od godziny 16.00 do 20.00. Ceny ryb uzależnione będą od gatunku i wielkości porcji.



Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas