Już od lipca, przez okres całych wakacji od poniedziałku do soboty Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa oraz mistrzowie kuchni restauracji Wave, zapraszają wszystkich gości w egzotyczną morską przygodę.
Szefowie kuchni nie tylko uraczą podniebienia gości oryginalnymi smakami ciekawych ryb i owoców morza, ale również przekażą tajniki wiedzy dotyczące zręcznego filetowania, oraz wyważonego doprawiania rybnych potraw.

Wśród propozycji znajdą się takie pozycje jak świeże ostrygi Belon, krewetki tygrysie, homary kanadyjskie, piotrosz z Oceanu Indyjskiego, dorada różowa, turbot atlantycki, czy graniec koralowy. Ekspozycja ryb to dodatkowa atrakcja, którą zapewnia Sheraton. Każdy gość będzie miał możliwość zapoznania się z gatunkiem ryby, której chciałaby skosztować, omówienia dania, które będzie dla niego przygotowywane, przyjrzenia się procesowi przyrządzania tego dania, jak i porozmawiania o pochodzeniu ryb oraz wartościach odżywczych potrawy.

Sugerowany przez Tomasza Boruckiego sposób przyrządzenia dania ma podkreślać indywidualny smak danego gatunku ryby czy owocu morza. Muszę przyznać, że jestem wielkim miłośnikiem ryb. Całą zdobytą na temat morskich przysmaków wiedzę zawdzięczam swoim podróżom do Azji i Ameryki Południowej - z entuzjazmem opowiada Borucki.  Jest tyle różnych gatunków ryb charakteryzujących się nie tylko niesamowitymi smakami, ale też zdumiewającym wyglądem. Chciałbym, aby goście odwiedzający restaurację hotelu Sheraton sami mogli się o tym przekonać – dodaje.

Letni Festiwal Morskich Smaków będzie trwał od 1 lipca do 1 września br. od poniedziałku do soboty w restauracji Wave, od godziny od godziny 16.00 do 20.00. Ceny ryb uzależnione będą od gatunku i wielkości porcji.













Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku