Karkówka z grilla

Składniki:
około 0,5 kg karkówki
Marynata:
4 łyżki sosu sojowego TaoTao,
2 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao,
2 łyżki sosu miodowego z czosnkiem TaoTao,
2 łyżki oliwy z oliwek.
Sposób przyrządzania:
Kotlety z karkówki lekko rozbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie zbyt suche). W miseczce mieszamy wszystkie sosy wraz z oliwą. Tak przyrządzoną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie mięso grillujemy około 6 – 10 minut, w zależności od grubości kotletów.
Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kotlet z mielonej rybyWersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas