Sezon letni to okres, w który upływa nam pod znakiem grillowania. Chętniej spędzamy czas w ogródkach, czy na działkach, organizujemy garden party. Pomysł na karkówkę może być więc dla wielu z nas pomocny.

Składniki:

około 0,5 kg karkówki

Marynata:
4 łyżki sosu sojowego TaoTao,
2 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao,
2 łyżki sosu miodowego z czosnkiem TaoTao,
2 łyżki oliwy z oliwek.

Sposób przyrządzania:

Kotlety z karkówki lekko rozbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie zbyt suche). W miseczce mieszamy wszystkie sosy wraz z oliwą. Tak przyrządzoną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie mięso grillujemy około 6 – 10 minut, w zależności od grubości kotletów.

Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

Smacznego!



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kotlet z mielonej ryby

Wersja do druku