Duet w kuchni
Spis treści
Autor
Kiedy szefowie kuchni z różnych stron świata i wywodzący się z różnych kultur spotykają się w jednej kuchni, efekt ich pracy będzie z pewnością smakowity!

Wersja do druku

Znana szefowa kuchni Rima V. Olvera przemierza świat od Hong Kongu po Barcelonę i od Tajlandii do Turcji, aby stanąć przy kuchennym blacie z najlepszymi szefami kuchni z danego regionu. Wymieniają doświadczenia, inspirują się na wzajem, rozmawiają o metodach i technikach przygotowywania dań. W końcu „zamieniają się” miejscami i Rima przygotowuje regionalna potrawę, pod czujnym okiem mistrza. Program jest wyśmienitą podróżą przez lokalne smaki z najbardziej odległych regionów globu i okazją do poznania kulinarnych rarytasów. Według gospodyni programu poznanie kuchni danego kraju jest pierwszym krokiem do poznania jego kultury.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas