Wybrzeże Indii czy Wyspy Karaibskie – w piękną, słoneczną pogodę tęsknimy za odległymi, rozgrzanymi plażami pełnymi złotego piasku. Aby się tam przenieść warto sięgnąć po przysmak o delikatnym smaku kokosa, charakterystycznym dla kuchni mieszkańców oceanicznych wysp.

Starożytne ludy indyjskie wierzyły w cudowne właściwości orzechów kokosowych. W ich języku palma kokosowa oznaczała „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Aż po dzień dzisiejszy w niektórych częściach świata wiórki i płatki kokosowe są składnikiem wszelkiego rodzaju potraw. Szczególne miejsce znalazły jednak w cukiernictwie, jako dodatek do wypieków i różnego rodzaju deserów.

Kokosanki firmy Mamut o ciekawej strukturze przywodzącej na myśl rozgrzany piasek zapewnią każdemu amatorowi tego tropikalnego orzecha bogate wrażenia smakowe. Kuszący aromat pozwoli przenieść się myślą do wybrzeży tropikalnych wysp, gęsto porośniętych palmami kokosowymi. Z przyjemnej, kulinarnej wyprawy powrócimy radośni i w dobrym nastroju. Produkt nie posiada w swoim składzie słabo przyswajalnej mąki, głównego źródła węglowodanów odpowiedzialnych za przyrost tkanki tłuszczowej. Wiórki kokosowe w ciasteczkach firmy Mamut to cenne źródło błonnika, potrzebnego dla prawidłowego funkcjonowania naszego układu trawiennego. Możemy smakować Kokosanki bez obaw o szczupłą sylwetkę i właściwe funkcjonowanie organizmu. Ten zdrowy przysmak, umieszczony w nowym, poręcznym opakowaniu zabierzemy z chęcią nawet w najdalszą podróż wakacyjną.




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku