Powrót do szkoły to ważny moment nie tylko dla uczniów, ale i dla mam. To mamy dbają o wszystkie niezbędne rzeczy, które muszą się znaleźć w tornistrze ucznia. Drugie śniadanie i oczywiście słodkie przekąski…

Dzieci uwielbiają przekąski. Batonik, lody, ciasteczka, chipsy. Są pyszne, lecz posiadają niewiele wartości odżywczych, za to kalorii - zawierają aż nadto. Niestety słodkie „puste kalorie’ często przegrywają ze zdrowymi przekąskami, owocami i warzywami. Jak przekonać dzieci do atrakcyjności tych produktów? Można zaproponować im chipsy, pod warunkiem że będą to smaczne i zdrowe chipsy owocowe Kamis Fit up!. Idealna alternatywa dla słodkości i pewność, że Twoje dziecko codziennie będzie chrupało pełne witamin i mikroelementów owoce. W dodatku – w ulubionej przez nie formie - chipsów. Kamis Fit up! to pierwsza na rynku linia naturalnych produktów bez soli i wzmacniaczy smaku, z dodatkiem błonnika, która pomaga utrzymać właściwą, racjonalną dietę, a dzięki składnikom znajdującym się w ziołach, przyprawach, owocach i warzywach – korzystnie wpływa na zdrowie, urodę i witalność. Kamis Fit up! Crisps czyli chipsy owocowe to produkty, które łączą w sobie unikalne walory smakowe oraz naturalne właściwości odżywcze świeżych owoców. Są w pełni naturalnym źródłem witamin i błonnika, a co najważniejsze nie zawierają soli, cukru oraz substancji wzmacniających smak i aromat. Owocowe chipsy są kruche, chrupiące, delikatne i cieniutkie – tak jak tradycyjne chipsy, ale w przeciwieństwie do nich – są zdrowe, naturalne i niskokaloryczne, nie zawierają dodatku tłuszczu.

Owoce i warzywa do schrupania

Dzięki unikalnej technologii produkcji oraz swoim właściwościom zdrowotnym, chipsy owocowe i warzywne Kamis Fit up! zachowują wszystkie wartości odżywcze i zdrowotne charakterystyczne dla świeżych owoców i warzyw. Dlatego są polecane dla całej rodziny, również dla dzieci i kobiet w ciąży, jako źródło naturalnego błonnika. Błonnik zapewnia właściwą pracę jelit oraz zmniejsza łaknienie, pomagając tym samym utrzymać prawidłową wagę ciała. Zalecana dzienna dawka błonnika to od 27 do 40 g. Niepowtarzalny smak i wysoka jakość tych produktów to zasługa innowacyjnego procesu wytwarzania suszonych warzyw i owoców, zwana z ang. puffing.

Puffing – cóż to jest?

Metoda uzyskiwania chipsów owocowych i warzywnych Kamis Fit up!TM – ang. puffing - jest tak innowacyjna, jak sam produkt. Stanowi prawdziwy przewrót w przemyśle spożywczym. Suszenie tradycyjne to stopniowe odparowywanie wody z naturalnych roślin. Trwa ono zwykle bardzo długo i niezbędne są do tego duże powierzchnie i spora ilość energii. W puffingu użyta jest energia, która błyskawicznie zamienia wodę w parę, pozwalając na uzyskiwanie cząstek suchych, które natychmiast mogą wchłaniać wodę. Dzięki temu procesowi produkty suszone uzyskują nieznaną dotąd chrupkość i zachowują smak owoców i warzyw. Ważna jest wartość produktu (jabłka, buraków, marchewki itd.), która jest tożsama ze świeżym odpowiednikiem. Dzięki puffingowi, produkty Kamis Fit up!TM Crisps nie tracą nic ze swojej wartości odżywczej, kalorycznej, mineralnej.

Chrupiące Jabłko oraz Chrupiące Jabłko z cynamonem Kamis Fit up! to niskokaloryczne chipsy owocowe, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze owoców. Wytwarzane są ze świeżych jabłek najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia jabłek, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne. Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Jabłko naturalne oraz z cynamonem są wzbogacone witaminą C, która wspomaga odporność organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz bierze udział w syntezie hormonów. Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Jabłko z cynamonem jest doprawione tą niezwykle aromatyczną przyprawą, która poza tym, że doskonale uzupełnia słodki smak jabłka, ma lekkie działania rozkurczające. Chipsy owocowe są pyszną przekąską "na słodko", mimo że nie zawierają dodatku cukru. Kamis Fit up! Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku