Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory – wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy. Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń, przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia. Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawę stanowią ,,powolne’’ węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej.Doktor Fedon Alexander Lindberg urodził się i wykształcił w Grecji. Dziedziczne skłonności do cukrzycy w rodzinie sprawiły, że postanowił specjalizować się w medycynie wewnętrznej i endokrynologii. Obecnie prowadzi znaną klinikę w Oslo. Doktor Lindberg pisuje też o jedzeniu i jest znakomitym kucharzem, dlatego w książce znajdziemy wiele przepisów na przepyszne, a przy okazji zdrowe potrawy.Mamy dla was 3 egzemplarze książki. Wystarczy wypełnić poniższy formularz.
Email:Adres na jaki mamy wysłać nagrody
Wysyłając zgłoszenie dodamy twój adres e-mail do bazy czytelniczek.Twoje dane nie zostaną przekazane osobom trzecim. Zawsze możesz je zmienić lub usunąć.Na maile czekamy do 06.05.2006Laureatów podamy na specjalnej stronie serwisu female.pl

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku