Placki dyniowo-ziemniaczane
Składniki:
1 Sos pieczarkowy WINIARY
1 filet z kurczaka
1 mała cebula
6 pieczarek
2 łyżki masła
Placki:
400 g miąższu dyni
2 duże ziemniaki
1 jajko
3 łyżki czubate mąki
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Filet, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać Sos pieczarkowy. Gotować razem 8-10 minut. Można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
Placki: Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ziemniaki na drobnych. Dodać mąkę, jajko i sól. Smażyć na rozgrzanej oliwie małe placuszki. Podawać z sosem.
Wartość energetyczna:
• Całość 1015 kcal
• 1 porcja ok. 254 kcal
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pieczony kurczak nadziewany 100 g Ile kalori maIle kalorii ma pieczarkowa
Ile kalorii ma cebula smażona
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war