Zupa jarzynowa z mięsem
Składniki:
1 Zupa jarzynowa WINIARY
2 kostki Bulionu grzybowego WINIARY
250 g mięsa łopatki wieprzowej
2 ziemniaki
1 mała marchew
250 g kapusty włoskiej
6 pieczarek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 liść laurowy
pieprz
Przygotowanie:
Kostki bulionowe przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na 6 kawałków, dodać do bulionu i gotować do miękkości z liściem laurowym. Warzywa i pieczarki oczyścić. Ziemniaki i kapustę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki. Dodać do wywaru z ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić wg przepisu na opakowaniu i połączyć z zawartością garnka. Gotować razem przez około 5 minut. Doprawić pieprzem i dodać natkę pietruszki.
Wartość energetyczna:
• Całość 1063 kcal
• 1 porcja ok. 177 kcal
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma ziemniak młody gotowanyIle kalorii ma pieczarkowa
Jak wybra? ekspres do kawy
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn