Cztery sposoby na małą czarną!
Spis treści
Autor Materiały prasowe
Kawa, niczym kobieta, bywa zmienna. Odsłania przed nami różne oblicza - raz jest mocna i zmysłowa, innym razem łagodna i subtelna. Pobudza o poranku, dodaje energii w ciągu dnia i orzeźwia w upalne letnie wieczory. Okryj świat kawy udając się w kulinarną podroż w towarzystwie bukietu smaków Primy!
Espresso o porankuNa przebudzenie najchętniej pijemy mocną czarną kawę - aromatyczne espresso to idealna propozycja na początek dnia! Ta esencjonalna kawa o wyrazistym smaku sprawi, że każdy dzień zaczniesz pełna energii. Dzięki espresso możesz delektować się tym, co w kawie najlepsze - esencją aromatu i smaku. Włosi nazywają ją po prostu "un caffe", czyli z włoskiego kawa, podkreślając w ten sposób głębię jej charakteru. Aby przygotować espresso, potrzebujesz wysokogatunkowej, drobno mielonej kawy, takiej jak kawa Prima Impresja. Espresso najlepiej przyrządzać w ekspresie ciśnieniowym. Odpowiednia temperatura wody i ciśnienie gwarantują, że czarny napój będzie mocny i aromatyczny. Łagodne LatteJeśli potrzebujesz chwili relaksu, spróbuj Cafe Latte o łagodnym smaku, która łączy w sobie moc kawy z delikatnością mleka. To idealna propozycja na letnie przedpołudnie. Sposób na ten kawowy przysmak jest prosty. Wystarczy rozpuszczalna Prima Finezja! Zalej dwie łyżeczki kawy 1/2 szklanki gorącej wody. Uzupełnij gorącym mlekiem i dodaj spienioną mleczną piankę. Cafe Latte daje Ci tysiące możliwości kompozycyjnych - możesz dodać syrop smakowy, odrobinę alkoholu, udekorować bitą śmietaną lub posypać czekoladą. Orzeźwiająca kawa mrożonaLetnie upalne popołudnie i kawa mrożona to świetnie uzupełniający się duet. Ice Coffee pobudza i orzeźwia, dodaje energii, ale przede wszystkim - zaskakuje swym niezwykłym smakiem! Wachlarz możliwości jej przyrządzania jest bardzo bogaty: z dodatkiem lodów, bitej śmietany, owocowych soków, a nawet zmiksowanych owoców (np.: moreli, truskawek, wiśni, czarnej porzeczki). Do dekoracji masz do dyspozycji posypki, wiórki kokosowe, syropy smakowe i bakalie. Do przygotowania pysznej Ice Coffee polecamy kawę rozpuszczalną Primę Finezję! Zalej czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczalnej Primy Impresji 1/2 szklanki gorącej wody, dosłódź do smaku, dodaj mleko (1/2 szklanki), a następnie ostudź i wstaw do lodówki. Kiedy napój odpowiednio się schłodzi (rada dla "niecierpliwych": możesz skorzystać z zamrażalnika!), wlej go do wysokiej szklanki. Na końcu dodaj 2-3 gałki lodów i delektuj się orzeźwiającym smakiem Ice Coffe nawet w najbardziej upalny letni dzień. Z domieszką amarettoLetnie wieczory to czas na relaks i spotkania z przyjaciółkami, a także na odrobinę szaleństwa i zapomnienia, również kawowego. Kropla likieru migdałowego odmieni nie tylko smak kawy, ale także Twój wieczór. Zaserwuj znajomym Amaretto Coffee - Twoją specialité de la maison. Zaparz aromatyczną mieloną Primę Finezję. Dwie łyżki kawy zalej gorącą wodą. Odczekaj, aż kawa osiągnie swą głębię smaku, koloru i aromatu. Dodaj likier amaretto, wedle uznania. Udekoruj bitą śmietaną i posyp czekoladą. Podawaj w wysokich szklankach z uszkiem. I baw się dobrze przez całą gorącą noc!
Wersja do druku
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Likier jajeczny kcalWersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war